Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Reveal&ProBCA: BCA-ul, esential in contextul modernitatii si inovatiei in constructii
Reveal&ProBCA: BCA-ul, esential in contextul modernitatii si inovatiei in constructii
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 28 Iun 2024 11:17
Cel mai recent studiu desfasurat de Reveal Marketing Research si-a propus sa analizeze in profunzime perceptiile specialistilor din domeniul constructiilor privind importanta modernitatii si inovatiei in acest sector.
Rezultatele studiului releva ca, in viziunea profesionistilor in constructii, BCA-ul reprezinta un exemplu perfect de material de constructie esential in contextul modernitatii datorita versatilitatii, eficientei energetice si impactului redus asupra mediului.
Inovatia si modernitatea reprezinta elemente cheie ce redefinesc standardul si eficienta cladirilor
In contextul unei industrii a constructiilor aflata intr-o continua evolutie, modernitatea si inovatia devin esentiale atat pentru specialistii din domeniu, cat si pentru romanii care isi doresc locuinte durabile, caracterizate de un stil modern, eficiente energetic si prietenoase cu mediu.
Potrivit specialistilor in constructii, odata cu avansarea tehnologiei si adaptarea continua la nevoile societatii contemporane, cladirile moderne integreaza o serie de caracteristici esentiale care le diferentiaza si le optimizeaza functionalitatea in comparatie cu constructiile traditionale. Datele studiului efectuat anul trecut de Reveal Marketing Research sustin perceptiile actuale ale profesionistilor din industria constructiilor, iar conform datelor din 2023, romanii apreciaza solutiile moderne si inovative pentru modul in care acestea le usureaza viata (91%) si le confera un sentiment de siguranta (86%).
"Unele dintre principalele beneficii aduse de modernitate si inovatie in constructii sunt consumul redus de energie si crearea unor spatii care ofera senzatia de liniste si de apropiere de natura, lucruri dupa care umbla toata lumea, cel putin in ultima perioada. (...) Acestia opteaza pentru design modern cu spatii cat mai aerisite si minimaliste, terase cu multa verdeata si integrarea unor tehnologii moderne precum panouri fotovoltaice sau pompele de caldura ce asigura eficienta energetica si confortul termic.", mentioneaza Lelia D., Inginer proiectant constructor.
Specialistii subliniaza si faptul ca beneficiile aduse de inovatie si modernitate in constructii sunt multilaterale. Spre exemplu, materialele avansate permit o durabilitate si rezistenta sporita in timp, reducand astfel costurile de intretinere si impactul asupra mediului. Utilizarea tehnicilor avansate de proiectare si constructie, cum ar fi modelarea 3D in designul interior sau arhitectura unei cladiri, contribuie la cresterea functionalitatii si esteticii rezultatelor finale.
Asadar, elementele esentiale pentru o cladire moderna incep cu o structura rezistenta si fiabila, continuand cu un design estetic si functional, la care se adauga  inovatiile tehnologice, cum ar fi sistemele inteligente ce joaca un rol crucial in asigurarea eficientei energetice si confortului beneficiarului final.
Betonul celular autoclavizat (BCA) se diferentiaza ca fiind un material de constructie esential in contextul modernitatii si al inovatiei
Materialele de constructie joaca un rol fundamental in obtinerea unei cladiri sustenabile si functionale, asigurand atat solutii ecologice ce diminueaza impactul asupra mediului, cat si compusi avansati care cresc rezistenta si siguranta structurilor. In 2023, aflam ca 78% dintre romani acorda o atentie sporita materialelor de zidarie atunci cand evalueaza o locuinta, evidentiind importanta calitatii si a inovatiei in constructii.
Conform specialistilor, materialul de constructie BCA (beton celular autoclavizat) reprezinta un exemplu perfect al modernitatii in aceasta industrie, datorita atributelor sale avantajoase si capacitatii de a raspunde cerintelor actuale intr-un mod eficient si sustenabil.
BCA-ul este recunoscut pentru versatilitatea si usurinta sa in manipulare, fiind preferat in fata materialelor traditionale precum caramida, datorita capacitatii sale de a permite constructii mai rapide si mai eficiente. De asemenea, procesul de productie al BCA-ului minimizeaza impactul asupra mediului comparativ cu alte materiale de constructie, oferind in acelasi timp rezistenta si durabilitate in timp. Confom datelor studiului realizat anul precedent, 37% dintre specialistii in constructii prefera sa utilizeze acest material in proiectele in care sunt implicati datorita caracterului modern al materialului, in timp ce 27% il aleg pentru beneficiile ecologice.
In plus, acest material faciliteaza designul modern al cladirilor prin capacitatea sa de a fi modelat si integrat in structuri complexe, fara a compromite rezistenta sau siguranta. Aceasta este o caracteristica esentiala pentru arhitectii sau inginerii care cauta sa creeze spatii functionale si estetice, adaptate nevoilor actuale.
"BCA-ul este un material relativ nou, datand de putin dupa 1900 si incepand sa fie produs pentru prima data in Suedia. Este din ce in ce mai utilizat atat in constructia de blocuri si cladiri inalte, cat si in constructia de case, datorita eficientei si productivitatii sale ridicate. Acesta asigura o calitate superioara, este un produs usor, de aproximativ 15-20 de kilograme, fiind astfel usor de manipulat. De asemenea, permite realizarea unor forme variate si complexe datorita faptului ca poate fi taiat si modelat cu usurinta, oferind posibilitatea de a crea arhitecturi interesante.", Razvan A., Inginer structurist.
Studiile consecutive realizate de Reveal Marketing Research in ultimii ani confima observatiile specialistilor din 2024 cu privire la modificarea semnificativa a perceptiilor romanilor despre materialul BCA. Asadar, daca in 2016 acesta era asociat in principal cu rapiditatea in constructie si rezistenta la foc, in 2023, principalele atribute sunt caracterul modern (31%), preturile accesibile (30%) si popularitatea materialului (24%).
Putem concluziona ca modernitatea in constructii nu se rezuma doar la estetica sau functionalitate, ci si la integrarea inteligenta a tehnologiilor si materialelor avansate care sa contribuie la sustenabilitatea, eficienta si confortul cladirilor intr-un mod durabil si responsabil fata de mediu si comunitate. Aceste aspecte sunt  fundamentale in definirea standardului unei cladiri moderne in secolul XXI.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiTotalEnergiesSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
GEWISS
EDIT-Structural
VEGO
konsent
SIGM
noark
DRS
Ubitech
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
strabag nivel 1
Arduro
MAKITA
CDS
Acvatot 2019
BogArt
quadratum
theda mar
ELECTROGRUP
AED
EURO BUILD
SSAB
concelex
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<