Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - REYNAERS deschide doua noi birouri de reprezentare in Romania
REYNAERS deschide doua noi birouri de reprezentare in Romania
Producatori & Furnizori 28 Feb 2008 02:00
Daniel Popa (28 de ani)
Functia/Firma: director general, Reynaers Aluminium Romania;
Studii: Facultatea de Comert, Academia de Studii Economice - Bucuresti;
Experienta profesionala: 6 ani in domeniul sistemelor din aluminiu;  Hobby: schi, fotbal.
 
Compania Reynaers Aluminium Romania, din Capitala, este reprezentanta societatii belgiene omonime - unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme din aluminiu destinate executiei de ferestre, usi, fatade cortina etc. In prezent, firma se situeaza intre primele 3 companii europene din bransa, realizand, in 2007, o cifra de afaceri de 305 milioane de euro. Produsele Reynaers sunt disponibile pe piata autohtona din anul 1992, subsidiara din tara noastra fiind fondata in 1997.
- Prezentati rezultatele financiare din 2007, estimand nivelul vanzarilor pentru anul in curs.
- In 2007, Reynaers Romania a inregistrat un volum total al vanzarilor de doua milioane de euro, iar pentru 2008 estimam o crestere de aproximativ 50% a cifrei de afaceri, la 3 milioane de euro. Strategia de expansiune a activitatii presupune dezvoltarea retelei de parteneri si, in acest sens, vom deschide doua birouri de reprezentare, in Cluj-Napoca (pe data de 1 martie a.c.) si Iasi (1 mai 2008). De asemenea, urmeaza sa ne extindem echipa tehnica, pentru a oferi clientilor suportul de care au nevoie. Investitia totalizeaza 0,2 milioane de euro, iar pe termen mediu ne-am propus sa inauguram si alte puncte de lucru, alocand fonduri similare pentru acest demers.

- Cum se structureaza oferta Reynaers pentru piata din Romania?
- Oferta firmei noastre cuprinde o gama diversa de sisteme (pentru usi, ferestre, pereti cortina, luminatoare, elemente de umbrire, balustrade etc.), insa cel mai bine comercializate sunt seriile CW 50, destinate executiei de fatade cortina clasice (cu o pondere de 60% din vanzari). Beneficiarii comanda preponderent si alte sortimente, precum CS 86 HI (High Isolation, avand Uf = 1,47 W/mpK) - profile utilizate la fabricarea de ferestre/usi. Acest sistem urmeaza sa fie disponibil, in stic, incepand cu luna iunie 2008. Distributia se efectueaza prin import direct, de la unitatile de depozitare din Belgia, durata medie de livrare fiind de 5 zile pentru profilele nevopsite. Principalele produse noi pentru piata autohtona sunt constituite de parasolarele din sticla (ce vor fi intrebuintate in cadrul unui proiect imobiliar) si elementele de umbrire verticale/orizontale BS 40. De asemenea, din luna aprilie a.c., va fi disponibil sistemul de pereti cortina CW 60, care permite integrarea panourilor fotovoltaice.

- Mentionati lucrarile aflate in executie, pentru care se folosesc sisteme Reynaers.
- In prezent, cele mai importante lucrari aflate in curs de derulare, pentru care am furnizat produse specifice, sunt reprezentate de proiectele Rams Business Center (BC) si Rosetti Tower. Ambele cladiri de birouri clasa A se realizeaza in Bucuresti, in cartierul Pantelimon, respectiv in Piata Rosetti. Pentru fiecare din aceste imobile livram sisteme care permit executia de fatade cortina si tamplarie din aluminiu, suprafata totala a elementelor de inchidere exterioara a structurilor, prevazuta in ambele planuri arhitecturale, fiind de circa 20.000 mp. Seria utilizata la peretele cortina din cadrul Rams BC este CW 50 (structurala), iar planurile obiectivului Rosetti Tower impun folosirea profilelor clasice tip CW 50 (avand componente speciale instalate pe orizontala). Astfel, la solicitarea arhitectului, specialistii Reynaers au proiectat si extrudat reperele inovatoare, care confera un design aparte intregii cladiri. Din punct de vedere al cerintelor tehnologice, peretele cortina structural specific Rams BC include module inclinate atat in interior, cat si spre exterior, cu o zona speciala ce delimiteaza aria constructiei pe diagonala. Termenele de finalizare pentru cele doua obiective au fost stabilite pentru primavara anului in curs.

- Care este evolutia segmentului de piata specific?

- Consideram ca, dupa integrarea Romaniei in UE, piata nationala de tamplarie din aluminiu incepe sa se maturizeze. Implementarea standardului european cu privire la executia de pereti cortina are ca efect principal asumarea responsabilitatii de catre factorii implicati in constructia unei cladiri. Astfel, tot mai multe persoane cunosc faptul ca pretul nu reprezinta singurul criteriu care conteaza la alegerea sistemelor, orientandu-se spre achizitia profilelor de calitate, care dispun de garantii oferite de furnizorul de sistem (de pilda, Reynaers acorda 10 ani garantie). Beneficiarul doreste sa se asigure ca materialele performante, specificate in proiect, sunt efectiv utilizate la imobilul respectiv. Consider ca, in 2008, situatia pietei va fi pozitiva, ca urmare a aparitiei de noi tehnologii. In ceea ce priveste strategia Reynaers Romania, dorim sa consolidam relatiile de afaceri cu firmele specializate in executia de elemente complexe din metal si sticla. Totodata, vizam in mod direct si alte categorii profesionale, cum ar fi arhitectii sau reprezentantii firmelor implicate pe piata imobiliara. Asadar, urmeaza sa cream un grup de lucru, in cadrul caruia specialistii bransei de fatade cortina sa se poata intalni pentru a dezbate aspecte legate de noile solutii tehnice din domeniu, precum si problemele specifice proiectelor in care sunt implicati.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
quadratum
leviatan
noark
ness project
theda mar
CDS
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
siniat
EDIT-Structural
viarom
rigips
MAKITA
Ubitech
concelex

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander