Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SIGURA: Extindere a activitatii in afara granitelor tarii
SIGURA: Extindere a activitatii in afara granitelor tarii
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 12 Aug 2011 08:33
 
Arh. Horia Mihai Nicolescu (62 de ani)
Functia / Firma: presedinte al grupului de firme Sigura;
Experienta profesionala: peste 35 de ani in arhitectura industriala, cercetare, proiectare si siguranta la incendii.
 
Grupul Sigura - important furnizor de solutii complete in domeniul sigurantei la incendiu - si-a extins, in acest an, activitatea in afara granitelor tarii, lucrand, in calitate de antreprenor de specialitate, in parteneriat cu firme din Republica Moldova, Bulgaria si din alte tari din Africa si Orientul Mijlociu. De asemenea, in 2011 societatea a lansat doua produse noi, respectiv vopseaua termospumanta epoxidica Sika Unitherm Platinum pentru protectia structurilor metalice si sistemele de ceata de apa de joasa si inalta presiune, fabricate de grupurile Tyco (SUA) si Marioff (Finlanda).
 
- Cum se dezvolta piata autohtona a sistemelor de protectie la incendiu?
- Segmentul respectiv de piata are o evolutie aleatorie, dependenta de sectorul constructiilor si de tipul de investitii care se realizeaza intr-o perioada predefinita. Astfel, daca intr-un anumit interval se construiesc mall-uri, se solicita anumite tipuri de sisteme de protectie, iar daca pe predomina cererea de spatii de birouri, vor creste incasarile aferente produselor specifice acestor tipuri de cladiri. De aceea, dinamica sectorului de activitate este greu predictibila. In ultima perioada, caracterizata printr-un regres al investitiilor in proiecte de anvergura, a predominat cererea de echipamente clasice de protectie la foc (stingere cu apa prin sprinklere, hidranti etc.). Daca trendul usor ascendent inregistrat recent pe piata constructiilor va fi consolidat si se vor concretiza planurile marilor investitori, s-ar putea relua si cererea pentru sisteme complexe (stingeri prin inundare totala cu gaze sau ceata de apa) - in cazurile in care legislatia in vigoare nu impune, inca, solutii clare si predefinite.
- Care au fost efectele crizei asupra acestui sector de activitate?
- Perioada recesiunii a insemnat abandonarea pietei de catre marii investitori, care impuneau standarde ridicate de calitate si performanta in domeniu, deoarece lucrau cu firme de consultanta exigente si companii puternice de asigurari. Astfel, au ramas investitorii mici, care au acceptat riscurile aferente perioadei actuale, cautand in permanenta solutii facile si ieftine de protectie la incendiu. In consecinta, am asistat, recent, la o «alterare» a domeniului de specialitate, beneficiarii utilizand frecvent «falsuri» (atat din punct de vedere calitativ, cat si legal), la preturi situate mult sub media pietei. Un alt rezultat negativ a fost generat de mentalitatea potrivit careia securitatea la incendiu se poate obtine la preturi minime, ceea ce reprezintap un fenomen periculos. Din pacate, accidentele inregistrate recent confirma acest lucru, iar cazurile respective se vor inmulti in viitor.
- Caracterizati mediul concurential din domeniu.
- Piata locala este, in prezent, influentata negativ de incompetenta si impasibilitatea institutiilor care trebuie sa-i asigure o functionare optima. Exista foarte multe firme «pirat», care utilizeaza materiale si sisteme falsificate, promovate tocmai de autoritati (prin garantarea competentei acestora) si nesanctionate de organismele de control. Pentru a reintroduce conceptul de calitate, am infiintat Asociatia pentru Securitate la Incendiu (ASI) si Scoala Prometeu, structuri profesionale care au inceput sa functioneze si sa abordeze intreaga problematica a domeniului specific din Romania. Dorim sa ni se alature toate companiile care militeaza pentru existenta, in Romania, a unei piete reale, profesionale si corecte a securitatii la incendiu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
theda mar
leviatan
ness project
strabag nivel 1
rigips
MAKITA
siniat
CONCEPT STRUCTURE
CDS
quadratum
Acvatot 2019
EDIT-Structural
viarom
noark
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander