Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SW UMWELTTECHNIK: Trend usor ascendent al afacerilor din 2012
SW UMWELTTECHNIK: Trend usor ascendent al afacerilor din 2012
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 07 Feb 2013 08:10
Producatorul de materiale prefabricate din beton SW Umwelttechnik Romania a inregistrat o crestere moderata a veniturilor din 2012, pentru anul in curs Gabriel Neculae, directorul tehnic si comercial al companiei estimand continuarea tendintei ascendente. Valoric, afacerile subsidiarei locale a grupului austriac s-au situat la 10,4 milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut, rezultatele pentru intregul an nefiind inca disponibile. In prezent, ponderea filialei locale la veniturile totale ale concernului s-a stabilizat la 23%. Potrivit managerului SW Umwelttechnik, usoara crestere estimata pentru 2012 s-a datorat majorarii cotei de piata pe anumite grupe de produse. Pe plan local, compania detine doua unitati de productie, situate in Bucuresti si Timisoara.
 
- Care sunt perspectivele de dezvoltare a pietei prefabricatelor din beton in perioada urmatoare?
- Diminuarea investitiilor publice anuntata pentru 2013 va avea drept principala consecinta si diminuarea celor private, ceea ce va afecta, cu siguranta, piata materialelor de constructii si, implicit, domeniul prefabricatelor din beton. In ceea ce priveste sectorul public, daca gradul de absorbtie a fondurilor europene se va mentine la nivelul actual, nici dezvoltarea pe acest segment nu va fi incurajatoare. Pentru SW Umvelttechnik Romania , anul 2012 a reprezentat o perioada de stabilizare din punct de vedere al gamei de produse comercializate. Daca in cursul anilor precedenti (2010, 2011) a fost consemnata o perioada de tranzitie de la productia si vanzarea elementelor prefabricate din beton destinate constructiilor de suprastructura catre segmentul de infrastructura, in 2012 ne-am consolidat pozitia in domeniul lucrarilor edilitare prin extinderea portofoliului de clienti si lucrari. Nu am renuntat la furnizarea elementelor pentru piata de constructii de suprastructura (hale industriale, centre comerciale / logistice), segment pentru care putem oferi o gama diversa de produse, in special sisteme de planseu (fasii cu goluri, predale trigon, elemente de planseu TT) fabricate in cadrul unitatii pe care o detinem in Bucuresti.
- Mentionati cele mai importante santiere unde livrati materiale de constructii.
- Dintre cele mai mari lucrari in executia carora suntem implicati, putem mentiona autostrazile Nadlac - Arad (lot 2), Deva - Orastie, A3 Bucuresti - Ploiesti, precum si alte proiecte de subtraversare din Capitala si de canalizare realizate la nivel national. De asemenea, avem in derulare contracte pentru realizarea unor constructii civile, pentru suprastructura unor cladiri din Craiova, Constanta si Galati. Din punct de vedere al livrarilor, incercam sa acoperim aproape toata gama de produse din domeniul infrastructurii, de la elemente de canalizare, retele de apa, infrastructura de transport, precum si alte produse speciale. Aceasta divizie realizeaza aproximativ 85% din totalul vanzarilor, diferenta de 15% fiind asigurata de alte produse destinate constructiilor de suprastructura. Zonele care au avut cel mai mare grad de absorbtie au fost constituite de regiunile centrala si de nord-vest ale Romaniei, unde se implementeaza marile proiecte de autostrazi.
- Aveti in vedere extinderea unitatilor de productie in viitor?
- Tinand cont de faptul ca dispunem de doua fabrici in Romania, suntem destul de flexibili atat din punct de vedere al productiei, cat si al ariei de acoperire a tarii. Intentionam sa deschidem si alte linii de fabricatie, insa in momentul de fata piata din Romania nu este atat de dezvoltata pe segmentul de prefabricate din beton, iar cererea este acoperita de unitatile de care dispunem, localizate in Timisoara si Bucuresti.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Acvatot 2019
concelex
EDIT-Structural
CDS
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
noark
quadratum
viarom
ness project
siniat
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander