Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Vindem-Ieftin: Preturile materialelor de constructii scad pe fondul reducerii cererii
Vindem-Ieftin: Preturile materialelor de constructii scad pe fondul reducerii cererii
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 10 Iun 2024 10:32
Preturile materialelor de constructii, care pana acum se aflau in stagnare, sunt estimate sa scada puternic in acest an pe fondul diminuarii cererii. Cele mai mari scaderi ale preturilor se inregistreaza la caramida (-6%), urmata de polistiren si gips carton (-5%), fier-beton (-4%) si acoperisuri (-3%).
Materialele de constructii ale caror preturi sunt insa in crestere sunt Oriented Strand Boards (OSB), cu un avans de 6%, si panourile sandwich, al caror pret este in urcare cu 4%.
"In contrast cu anul 2023, cand producatorii de materiale de constructii se angajau in campanii promotionale active, situatia s-a schimbat considerabil. In prezent, devine tot mai dificil pentru acestia sa mentina preturile la un nivel competitiv fara a compromite calitatea produselor", a declarat Cosmin Raileanu, fondatorul Vindem-ieftin.ro.
Daca anul trecut, companiile din piata ofereau discounturi de pana la 30% pentru materialele de constructii comercializate, la inceputul anului curent preturile au crescut semnificativ. Materialele de constructie ale caror preturi s-au majorat cel mai mult la inceputul acestui an au fost caramida (+17%), fierul beton (+10-15%), panourile sandwich (+10%), polistirenul (+5-8%) si cimentul (+3-5%).
In acest context de piata, companiile de profil incearca sa isi optimizeze costurile si negociaza plata cash pentru materiale, tocmai pentru a obtine un cost mai bun si a mentine marjele pozitive. De asemenea, creste cererea de produse premium pentru eficientizarea energetica, astfel incat constructiile sa indeplineasca normele nZEB (nearly Zero Energy Building). Tot pe un trend ascendent se situeaza si numarul de proiecte B2B in mediul antreprenorial pentru noi linii de business, spatii de productie si depozitare etc.
"Competitivitatea in piata a devenit un adevarat exercitiu de mentinere a echilibrului. Cu toate acestea, marii producatori asigura ca exista solutii pentru a face fata acestei noi realitati. Piata materialelor de constructii este dinamica, iar aceasta implica multe provocari. Furnizorii cauta in mod frecvent solutii pentru a oferi materiale de constructii fara a face rabat de la calitate, mai ales in contextul inflatiei crescute la nivel mondial", a adaugat Cosmin Raileanu.
 
Participarea la evenimente de profil
Vindem-ieftin.ro participa activ la evenimentele de profil, cum ar fi nZEB Expo, care va avea loc intre 14-16 iunie. Aceste evenimente sunt esentiale pentru promovarea solutiilor de crestere a eficientei energetice, oferind oportunitatea de a prezenta produse si tehnologii inovatoare care raspund cerintelor stricte ale normelor nZEB (nearly Zero Energy Building). La nZEB Expo, vom demonstra angajamentul nostru de a furniza materiale de constructii de calitate superioara, care contribuie la realizarea constructiilor sustenabile si eficiente energetic.
 
Renegocierea cu fabricile
Pentru a raspunde provocarilor pietei actuale, Vindem-ieftin.ro se angajeaza in renegocierea contractelor cu fiecare fabrica, atat la nivel national, cat si pentru livrarile din Europa. Prin optimizarea proceselor de livrare si asigurarea celor mai bune conditii de aprovizionare, ne propunem sa mentinem preturi competitive si sa garantam calitatea superioara a materialelor de constructii. Aceasta abordare ne va permite sa oferim clientilor nostri produse fiabile si livrari eficiente.
 
Focus pe clienti si extinderea Depozitelor Virtuale
Prioritatea noastra ramane satisfacerea nevoilor clientilor si optimizarea resurselor pentru investitiile in constructii. Vom continua sa adaptam ofertele noastre pentru a raspunde cerintelor pietei si vom extinde echipa de francize Depozit Virtual. Aceasta initiativa permite antreprenorilor sa vanda intreaga gama de materiale de constructii fara a avea nevoie de un sediu fizic sau de angajati, facilitand accesul la solutii eficiente si flexibile. Astfel, ne consolidam prezenta pe piata si oferim suport continuu clientilor nostri.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
leviatan
SSAB
viarom
concelex
ERBASU CONSTRUCT
siniat
SIGM
konsent
theda mar
Ubitech
quadratum
rigips
CONCEPT STRUCTURE
noark
BogArt
strabag nivel 1
MAKITA
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CDS
Arduro

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander