WIENERBERGER investeste in retehnologizarea fabricii din Buzau |
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 06 Mai 2016 17:43 |
![]() Fabrica de caramida de la Buzau a intrat in conservare in anul 2011 si a fost repornita in 2014, functionand insa la capacitate redusa. Preluarea fabricii de la Buzau extinde si consolideaza prezenta companiei pe piata de zidarie, la nivel national.
Actualmente, grupul Wienerberger detine in Romania patru fabrici de caramida, localizate in Gura Ocnitei (judetul Dambovita), Sibiu, Tritenii de Jos (judetul Cluj) si in Buzau. In 2014, afacerile derulate la nivel national de Wienerberger - Sisteme de Caramizi au crescut cu 15,6% fata de nivelul anului anterior, pana la 142,7 milioane de lei (circa 32 milioane de euro), potrivit datelor disponibile pe portalul Ministerului Finantelor Publice.
Trend ascendent al vanzarilor din Romania, in primul trimestru din 2016
Vanzarile raportate de grupul austriac pentru primele trei luni ale acestui an indica un trend ascendent al afacerilor Wienerberger Romania, precum si la nivelul filialelor din Olanda, Ungaria, Bulgaria si Polonia, trend estimat de conducerea companiei a se mentine pana la finele lui 2016. "In ansamblu, pana la finele anului in curs ne asteptam la evolutii notabile ale vanzarilor si profiturilor diviziei de blocuri ceramice in toate tarile din regiunea Europei de Est. Constructia de locuinte unifamiliale sau duble va continua in ritm dinamic in Polonia, Romania, Bulgaria si Ungaria, stimuland volumele de vanzari", se arata in raportul financiar aferent primului trimestru din 2016 al grupului Wienerbeger. In ansamblu, vanzarile de caramida realizate de companie in Europa de Est au crescut, in intervalul ianuarie-martie a.c., cu 8% fata de intervalul similar din 2015, pana la 86,8 milioane de euro, la un nivel al indicatorului de profitabilitate EBITDA in crestere de aproape cinci ori, respectiv de la 1,1 milioane de euro la inceputul anului trecut, la 5,9 milioane de euro in primele trei luni din 2016.
In ceea ce priveste divizia de tubulatura si tevi (ceramice si din material plastic), cele mai importante cresteri ale vanzarilor la nivelul tarilor din Europa de Est au fost raportate in Romania si Polonia. Totusi, vanzarile regionale (cumulate la nivelul diviziei Pipes & Pavers Eastern Europe) s-au redus, in intervalul ianuarie-martie 2016, cu 14%, pana la 72,1 milioane de euro, in contextul unor pierderi brute de circa 0,9 milioane de euro. "In ceea ce priveste strict tubulatura din material plastic, comercializata prin intermediul diviziei Pipelife, in vreme ce piete precum cele din Austria, Romania si Slovacia au fost stabile in primul trimestru al acestui an, contractii importante au fost raportate in Polonia, Bulgaria si Ungaria, ca urmare a numarului mic de proiecte de infrastructura de mediu s-au licitat in primul trimestru. In pofida impactului nefavorabil asupra rezultatelor al cursului de schimb valutar, castiguri importante au mai fost inregistrate in Turcia, unde proiecte de anvergura contractate in 2015 au intrat in executie", se arata in raportul financiar trimestrial al Wienerberger.
|