Agenda Constructiilor
Luni, 25 Mai 2020
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER investeste in retehnologizarea fabricii din Buzau
WIENERBERGER investeste in retehnologizarea fabricii din Buzau
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 06 Mai 2016 18:43
Producatorul de blocuri ceramice Wienerberger Romania a achizitionat, la finele lunii aprilie 2016, fabrica de caramida detinuta de compania Search Chemicals (proprietarul retelei Praktiker) in Buzau, tranzactia incluzand activele societatii, dar si o cariera de argila. Pretul de achizitie nu a fost dat publicitatii. Totusi, Wienerberger a anuntat ca va face investitii importante in retehnologizarea unitatii in urmatoarele luni, pentru a o aduce la standardele internationale ale producatorului austriac de caramida. De asemenea, compania isi va consolida pozitia de angajator pe piata locala, avand in vedere ca toti angajatii fabricii vor fi pastrati si vor beneficia de programe de formare profesionala. "Aceasta achizitie si investitiile pe care le vom face pentru retehnologizare arata implicarea pe termen lung pe care Wienerberger o are in dezvoltarea pietei locale, atat in ceea ce priveste productia, cat si sustinerea dezvoltarii constructiilor rezidentiale", a declarat Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, in cadrul Wienerberger Romania.
Fabrica de caramida de la Buzau a intrat in conservare in anul 2011 si a fost repornita in 2014, functionand insa la capacitate redusa. Preluarea fabricii de la Buzau extinde si consolideaza prezenta companiei pe piata de zidarie, la nivel national.
Actualmente, grupul Wienerberger detine in Romania patru fabrici de caramida, localizate in Gura Ocnitei (judetul Dambovita), Sibiu, Tritenii de Jos (judetul Cluj) si in Buzau. In 2014, afacerile derulate la nivel national de Wienerberger - Sisteme de Caramizi au crescut cu 15,6% fata de nivelul anului anterior, pana la 142,7 milioane de lei (circa 32 milioane de euro), potrivit datelor disponibile pe portalul Ministerului Finantelor Publice.
 
Trend ascendent al vanzarilor din Romania, in primul trimestru din 2016
Vanzarile raportate de grupul austriac pentru primele trei luni ale acestui an indica un trend ascendent al afacerilor Wienerberger Romania, precum si ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelALLBIMACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere