Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - HILTI: Performante operationale maxime prin ciocanul demolator TE 1000-AVR
HILTI: Performante operationale maxime prin ciocanul demolator TE 1000-AVR
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Sep 2014 09:55
Cu o energie de impact de 26 J, o putere absorbita de 1.750 W si o greutate de 12,5 kg, ciocanul demolator TE 1000-AVR este un veritabil "spargator de recorduri". Aflat la cea de-a doua generatie, produsul are o putere cu 50% superioara primului model, avand capacitatea de a sfarama orice tip de beton. Ciocanul TE 1000-AVR beneficiaza de tehnologia Hilti HiDrive si are cea mai mare productivitate zilnica, fiind caracterizat, totodata, printr-un nivel minim al vibratiilor, ca rezultat direct al implementarii sistemului activ de reducere a acestora (AVR). Motorul fara perii are capacitate de a produce puterea necesara functionarii optime a sculei electrice, minimizand, in acelasi timp greutatea totala. Datorita lipsei carbunilor dispare necesitatea inlocuirii acestora, ceea ce inseamna, practic, faptul ca motorul nu implica niciun fel de operatiuni de mentenanta si are o durata de exploatare sporita. 
 
Constructie ingenioasa pentru extinderea duratei de exploatare
Avand o valoare inregistrata a vibratiilor de numai 5m/s2 si dimensiuni de 710 mm lungime, 141 mm latime si 305 mm adancime, noul ciocan demolator constituie o solutie optima pentru operatiunile specifice derulate de companiile de constructii. Cutia de viteze a TE 1000-AVR, mecanismul de percutie electropneumatic si mandrina robusta sunt perfect aliniate pentru a transmite - in conditii de siguranta si confort pentru utilizator - energia de impact de 26 J catre elementele de zidarie care necesita spargerea. Ansamblul dispune de trei camere de lubrifiere, care au rolul de a preveni patrunderea prafului rezultat din operatiunile specifice. Astfel, durata de exploatare sporeste in mod semnificativ, iar reviziile se realizeaza la intervale sensibil mai mari fata de produsele traditionale. TE 1000-AVR este dotat cu un computer de bord care indeplineste functia de centru de control. Acesta protejeaza mecanismul ciocanului demolator de fluctuatiile de tensiune si monitorizeaza in mod constant functiile motorului, asigurand in acelasi timp managementul optim al puterii, in vederea obtinerii unor performante de top. 
 
Accesorii care asigura o procesare optima
In ceea ce priveste consumabilele, noua generatie de spituri poligonale cu muchii ondulate garanteaza o majorare substantiala a productivitatii si o crestere a performantei procesului de demolare (care inseamna o reducere a timpului de procesare, concomitent cu o sporire a cantitatii de material procesat). Spiturile au caracteristici de autoascutire  si gratie formei inovatoare creeaza santuri mai mari minimizand, astfel, sansele de blocaj al masinii. De asemenea, forma respectiva cu profil ondulat reduce sansele de acumulare a prafului rezultat in zona mandrinei, avand o influenta directa asupra durabilitatii si fiabilitatii acesteia. Ciocanul TE 1000-AVR este dotat inclusiv cu sistemul TE DRS-B de indepartare a prafului fin, care are o eficienta maxima, indepartand peste 97% din impuritati. Ansamblul este de tip modular fiind usor de instalat si contribuie, la randul sau, la cresterea duratei de exploatare si la diminuarea costurilor de intretinere. 
 
Siguranta operatorilor - o preocupare permanenta 
Conform specificatiilor tehnice ale producatorului, TE 1000-AVR este destinat utilizarii la o mare diversitate de aplicatii, cum ar fi operatiuni de demolare a structurilor din beton si a zidariei din caramida, de indepartare a stratului de asfalt, de spargere a rocilor etc. Nu este permisa procesarea materialelor periculoase pentru sanatate, ca, de exemplu, azbestul. Scula electrica poate fi manipulata doar de personal specializat si autorizat, corect informat in legatura cu o serie de riscuri operationale inerente (atat echipamentul de baza, cat si accesoriile aferente pot genera accidente daca sunt utilizate de persoane necalificate in acest sens). De asemenea, este important de mentionat faptul ca TE 1000-AVR poate fi folosit doar in mediu uscat si nu este recomandata utilizarea sa in locuri unde exista pericol de incendiu sau de explozie. Pentru o operare in conditii optime, expertii recomanda lubrifierea periodica a mecanismelor de transmisie si de percutie. Pentru evitarea pornirii accidentale dupa reluarea alimentarii cu energie electrica, TE 1000-AVR este prevazut cu un dispozitiv electronic de protectie. Totodata, ciocanul demolator dispune de componente speciale de prevenire a suprasarcinii si supraincalzirii. 
 
***
Avand sediul central in localitatea Schaan (principatul Lichtenstein), Hilti este unul dintre cei mai importanti furnizori internationali de solutii cu o valoare adaugata mare din categoria sculelor electrice. Pentru anul 2013, compania a raportat o majorare de 3,2% a cifrei de afaceri (pana la 4,34 miliarde franci elvetieni) si un spor de 40% al rezultatelor operationale. Societatea are peste 21.000 de angajati in 120 de state de pe intregul mapamond, realizand zilnic mai mult de 200.000 de contacte de afaceri cu beneficiarii. Strategia de distributie este axata pe vanzarile directe, pozitia competitiva a firmei fiind sustinuta prin investitii in activitati de cercetare-dezvoltare insumand anual 4% - 5% din cifra de afaceri.
 
 
Solicita informatii suplimentare
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
strabag nivel 1
BogArt
noark
viarom
leviatan
quadratum
siniat
CDS
concelex
MAKITA
theda mar
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ness project
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander