Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Noiembrie 2024
Home - ANALIZA - Analiza pietei de utilaje pentru constructii, sisteme de cofrare, scule electrice si ascensoare pe anul 2022

Analiza pietei de utilaje pentru constructii, sisteme de cofrare, scule electrice si ascensoare pe anul 2022
Analiza pietei de utilaje pentru constructii, sisteme de cofrare, scule electrice si ascensoare pe anul 2022
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 ( 48 ) EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: ECHIPAMENTE PENTRU CONSTRUCTII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 11 aug 2022
Sumar: click aici
Cresteri anuale de 10% pe piata de utilaje si echipamente pentru constructii
Anul 2021 a reprezentat o perioada de recorduri pe piata utilajelor de constructii din Romania, fiind considerat de furnizori cel mai bun de dupa perioada 2007-2008 din punct de vedere al cererii. Valoarea totala a pietei de utilaje a depasit pragul de un miliard de euro, fiind comercializate, in total, circa 3.000 de echipamente noi si aproape 5.000 second-hand, potrivit datelor de pe piata. Cel mai bine-cotat a fost sectorul utilajelor terasiere, anul trecut vanzarile de echipamente noi ajungand la 2.316 unitati, cu o valoare de circa 210 milioane de euro, cu 21% peste nivelul din 2020. Anul 2022 a inceput, de asemenea, sub auspicii favorabile. Cererea s-a mentinut in crestere in primele 6 luni ale anului, valoarea pietei de utilaje terasiere ajungand la 96 milioane de euro la finele lunii iulie. In continuare, perspectivele de dezvoltare a acestui sector se vor datora cererii provenite din sectoarele de infrastructura de transport (constructii de drumuri, autostrazi, poduri si modernizari de cai ferate), precum si din sectorul de proiecte de mediu (modernizari si extinderi de retele de alimentare cu apa si canalizare).
Desi cererea se mentine la un nivel ridicat, oferta ramane perturbata atat de problemele din productie, cat si de blocajele din transporturi, ca efecte ale celor doi ani de pandemie. In plus, conflictul ruso-ucrainean a venit cu noi presiuni inflationiste si constrangeri in lanturile de aprovizionare, in timp ce lipsa fortei de munca si cea a componentelor, blocajele in transport si stocurile epuizate afecteaza semnificativ disponibilitatea utilajelor in intreaga lume. Conform Asociatiei Producatorilor de Echipamente (AEM), aproximativ 75% din producatori au inregistrat o crestere a noilor comenzi de echipamente de constructii in 2021, in timp ce 80% spun ca numarul comenzilor neonorate la timp a crescut, simultan. Aproximativ 42% au reusit sa creasca productia, in timp ce alti 42% s-au mentinut la acelasi nivel. In domeniul pieselor si atasamentelor pentru constructii, 96% din membrii AEM au inregistrat o crestere a comenzilor noi, in timp ce 90% au raportat majorari ale numarului de comenzi neonorate din perioada anterioara. Constrangerile legate de inflatie si lantul de aprovizionare raman in prim-plan pentru producatorii si furnizorii de utilaje si echipamente dedicate constructiilor si in anul 2022, dar marea majoritate a membrilor AEM considera ca o revenire la normal va avea loc in 2023 sau 2024. Furnizarea de semiconductori si variatori de frecventa va fi in continuare afectata, iar aceste componente sunt utilizate in orice fabrica.
Avand in vedere acest context, distribuitorii de utilaje pentru constructii din Romania estimeaza o crestere anuala medie de 10% pe piata locala de profil. Prognoza se bazeaza pe noile proiecte de infrastructura si, mai ales, pe fondurile guvernamentale si pe cele europene alocate dezvoltarii sectorului de constructii. Aproximativ 27% din cele 29,2 miliarde euro alocate prin Planul National de Redresare si Rezilienta vor merge catre realizarea de autostrazi si catre dezvoltarea retelei de cale ferata din Romania, aceste investitii urmand a avea un impact major asupra achizitiilor de utilaje performante, echipamente si tehnologii. In paralel cu evolutia importanta a vanzarilor de utilaje noi, piata de inchirieri cunoaste deja o ascensiune sustinuta si se va dezvolta si in urmatorii ani, deoarece companiile de constructii prefera sa plateasca pentru servicii in detrimentul detinerii unui utilaj pe care sa il foloseasca doar 30%-40% din timp. Antreprenorii sunt interesati tot mai mult de eficienta, de obtinerea unei productivitati mari si de controlul costurilor, iar piata de rental va beneficia cel mai mult de pe urma acestei schimbari de paradigma. Furnizorii estimeaza ca vor creste preferintele clientilor pentru facilitarea activitatilor administrative legate de parcurile de utilaje, iar optiunea de inchiriere vine cu mai putini bani cheltuiti cu achizitia, operarea, intretinerea si mentenanta echipamentelor.
Noutatile pietei de utilaje si echipamente pentru constructii vor fi prezentate la editia din 2022 a Bauma, eveniment care va avea loc la München in perioada 24-30 octombrie.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii furnizoare de echipamente pentru constructii. De asemenea, isi expun punctul de vedere si furnizori importanti de sisteme de cofrare, scule electrice si ascensoare/ scari rulante.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de utilaje pentru constructii si sisteme de cofrare, scule electrice si ascensoare/ scari rulante va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMhiltiTotalEnergiesABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
strabag nivel 1
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
viarom
Ubitech
CDS
Acvatot 2019
MAKITA
Arduro
konsent
SSAB
ness project
CONCEPT STRUCTURE
ELECTROGRUP
DRS
theda mar
leviatan
EDIT-Structural
VEGO
noark
BogArt
concelex
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<