Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - HONEYWELL: Sfaturi pentru prevenirea intoxicatiilor cu CO, in locuinte
HONEYWELL: Sfaturi pentru prevenirea intoxicatiilor cu CO, in locuinte
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 07 Apr 2016 15:43
Honeywell (NYSE:HON) prezinta cele mai utile sfaturi pentru proprietarii de locuinte din Romania care sa ii ajute sa previna intoxicatiile cu monoxid de carbon (CO) acasa.
Un studiu realizat de Honeywell arata ca multi proprietari de case din Romania nu sunt constienti de riscurile acumularilor de monoxid de carbon si de pasii necesari pentru a preveni astfel de situatii. CO apare atunci cand combustibilul organic precum lemnul, carbunele, uleiul sau gazul nu ard corespunzator. Studiul Honeywell a aratat ca desi 85% dintre respondenti detin un aparat care functioneaza pe baza combustibililor fosili, mai putin de o treime (30%) sunt constienti ca acestea ar putea degaja CO.
Informatii despre CO
• CO este un gaz incolor, inodor si insipid care poate fi extrem de nociv pentru oameni.
• Oamenii sunt expusi riscului mai ales atunci cand dorm, pentru ca nu sunt constienti de simptomele pe care le au. Desi intoxicatia cu acest gaz poate afecta pe oricine a fost expus, exista unele categorii de oameni care prezinta un risc crescut in cazul intoxicatiilor, precum tinerii, femeile insarcinate, varstnicii si cei care sufera de probleme cardiace sau respiratorii.
• In mod obisnuit, intoxicatia cu monoxid de carbon provoaca greata, dureri de cap, vedere in ceata, confuzie, pierderea cunostintei sau chiar moartea.
• Studiul Honeywell arata o lipsa de intelegere a amenintarilor pe care le aduce CO, mai ales ca 34% din cei intervievati cred in mod eronat ca o buna ventilatie a locuintei ar fi suficienta pentru a evita acest pericol.
• 15% considera in mod gresit ca nu trebuie sa ia masuri pentru a preveni emisiile de CO pentru ca pot simti mirosul de gaz in cazul in care acesta s-a acumulat in interiorul casei.
• 19% dintre cei intervievati cred ca alarmele de fum instalate in case sunt suficiente pentru a detecta monoxidul de carbon, desi cele mai multe dintre aceste dispozitive nu au capacitatea de detectare a monoxidului de carbon.
 
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMTotalEnergiesSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
EDIT-Structural
strabag nivel 1
SSAB
BogArt
SIGM
CDS
VEGO
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
AED
leviatan
quadratum
MAKITA
noark
ELECTROGRUP
rigips
Acvatot 2019
DRS
Ubitech
konsent
viarom
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Arduro

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<