Agenda Constructiilor
Duminica, 24 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KNAUF Insulation demonteaza trei mituri despre izolatia cu vata minerala
KNAUF Insulation demonteaza trei mituri despre izolatia cu vata minerala
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 01 Mai 2020 07:55
Exista numeroase mituri legate de vata minerala, propagate prin intermediul platformelor de socializare. Oamenii au intrebari privind siguranta utilizarii vatei minerale, influenta ei asupra organismului sau pericolul ca aceasta sa fie invadata de rozatoare. In cadrul acestui articol, ne-am propus sa dezbatem 3 dintre cele mai frecvente mituri despre vata minerala.
Mitul #1 Particulele din vata se pot desprinde si pot fi inhalate
Produsele pentru izolare nu sunt elemente de constructie de sine statatoare. Acestea sunt incluse si inchise in diferite sisteme, precum Termosistemul (fatada de contact) sau sistemul pentru izolarea mansardelor (Homeseal LDS), fatada ventilata. In timpul lucrarilor pentru izolatii, specialistii Knauf Insulation recomanda utilizarea echipamentului de protectie format din ochelari, masca, manusi si salopeta, pentru reducerea la minimum a riscurilor asociate cu manipularea produselor. Acestea sunt ambalate si taiate astfel incat sa fie usor de manevrat, fiind potrivite chiar si pentru proiectele “do it yourself” (DIY). Pentru a va asigura de o instalare corecta si de o izolatie eficienta, puteti consulta tutorialele de pe canalul YouTube Knauf Insulation sau fisele si documentatiile tehnice disponibile in sectiunea ”Resurse” de pe platforma Knauf Insulation.
Mitul #2 Produsele din vata sunt cancerigene
Toate fibrele Knauf Insulation la nivel mondial sunt certificate EUCEB*, asadar, nu sunt cancerigene. Mai mult, vata minerala de sticla si bazaltica dezvoltate de Knauf Insulation sunt prevazute cu tehnologia ECOSE®, ceea ce inseamna ca in procesul de fabricare nu sunt adaugate substante precum acrilici sau formaldehida. Produsele sunt alcatuite din materii prime naturale, care contribuie la imbunatatirea calitatii aerului din interiorul locuintei (certificate Eurofins Gold) si a sustenabilitatii generale a casei.
*EUCEB este singura schema de certificare pentru reglementare in ceea ce priveste bio-solubilitatea fibrelor de vata minerala. Toate fibrele Knauf Insulation din intreaga lume sunt certificate EUCEB si, prin urmare, nu sunt clasificate ca fiind cancerigene.
Knauf Insulation considera ca certificarea EUCEB este cea mai buna si transparenta certificare disponibila care garanteaza siguranta fibrelor. Certificarea EUCEB este confirmarea faptului ca fibrele de vata minerala sunt calitativ controlate, sigure si certificate in mod corespunzator.
Mitul #3 Rozatoarele indragesc vata minerala
Chiar daca confortul oferit de performantele termice ridicate ale vatei minerale ar atrage rozatoarele, instalarea corespunzatoare in sistemele de izolatie si executia corecta reduc la minimum aceste riscuri.
Care sunt avantajele in alegerea izolatiei cu vata minerala?
Vata minerala bazaltica si de sticla Knauf Insulation ofera o calitate superioara in ceea ce priveste performanta termica, acustica si protectia la foc, pentru ca sunt produse incombustibile, durabile si sustenabile. Sunt realizate din materii prime naturale, usor regenerabile, provenite din surse verificate, prelucrate la cele mai exigente standarde.
Utilizarea vatei minerale in realizarea proiectelor de izolare transforma cladirea intr-una eficienta din punct de vedere energetic, ofera un plus de siguranta casei si creeaza un climat sanatos la interior.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMTotalEnergiesALLBIMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CDS
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
ness project
MAKITA
theda mar
noark
BogArt
VEGO
quadratum
Acvatot 2019
viarom
EDIT-Structural
leviatan
konsent
strabag nivel 1
AED
concelex
ELECTROGRUP
SSAB
DRS
SIGM
Arduro
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<