Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Mai 2024
STIHL
Home - Analiza pietei de placi din gips-carton pe anul 2013

Analiza pietei de placi din gips-carton pe anul 2013
Analiza pietei de placi din gips-carton pe anul 2013
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: MATERIALE PENTRU ZIDARIE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 15 feb 2013
Sumar: click aici
Afaceri in crestere pentru furnizorii locali de gips-carton
Desi trendul general al pietei locale de gips-carton a consemnat, in 2012, al patrulea an consecutiv de scaderi cantitative, nivelul absolut al consumului reflecta o piata dezvoltata pentru acest produs, potrivit datelor furnizate de Mihai Marinescu, director executiv al Knauf Gips, unul dintre liderii sectorului specific din Romania. Potrivit acestuia, anul trecut, in domeniu s-au inregistrat vanzari totale de circa 2 mp de placi/locuitor, ceea ce reprezinta un nivel similar celui actual din multe tari din Europa de Vest. In ansamblu, conform informatiilor unui alt mare furnizor din domeniu, Saint-Gobain Rigips, piata locala de gips-carton s-a situat, in 2012, la un nivel de 40-42 milioane mp, in scadere cu 6%-8% fata de anul anterior, in timp ce, in ceea ce priveste valoarea segmentului sistemelor uscate pe baza de gips-carton, aceasta se situeaza la circa 95-100 milioane de euro. Totodata, potrivit datelor Rigips, daca se ia in considerare si domeniul ipsosurilor, probabil ca valoarea pietei se situeaza la circa 120-125 milioane de euro. Actualmente, potrivit calculelor publicatiei Agenda Constructiilor, pe piata locala de gips-carton sunt active, in total, 19 companii, dintre care 10 sunt specializate in furnizarea de profile metalice pentru placile din gips-carton utilizate pe piata de constructii, celelalte noua fiind implicate pe segmentul de piata al tavanelor casetate si al livrarilor propriu-zise de panouri din gips-carton. Veniturile cumulate de cei 10 furnizori de profile metalice specializate au insumat, potrivit celor mai recente date publicate pe portalul Ministerului Finantelor Publice aferente anului 2011, au crescut cu 2% fata de nivelul din 2010, pana la 86 milioane de euro. Majorarea survine dupa o sporire mai substantiala in 2010 (+13%), consecutiva unei diminuari in primul an de recesiune (-28% in 2009, la 75 milioane de euro), pornind de la nivelul de 104 milioane de euro din 2008.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Siniat, Lafarge Gips, Saint-Gobain Rigips, Knauf Gips si altele. Totodata, in premiera, sunt evidentiate operatiunile de import-export cu placi din gips-carton, derulate in intervalul 2008 - ianuarie-noiembrie 2012, reflectand cu deosebita acuratete nivelul actual si perspectivele pietei nationale de profil.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei panourilor din gips-carton va fi disponibila in trimestrul intai din 2014.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
CDS
viarom
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
konsent
MAKITA
noark
strabag nivel 1
Ubitech
theda mar
ness project
rigips
ERBASU CONSTRUCT
siniat
concelex
EDIT-Structural
quadratum
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander