KNAUF Insulation: Uneori izolatia peretilor exteriori este efectuata necorespunzator |
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 31 Aug 2021 12:56 |
Izolarea corecta a peretilor exteriori asigura eficientizarea consumului de energie si o temperatura stabila in interior, indiferent de sezon. Efectuata cu materiale calitative care sunt prietenoase cu mediul inconjurator, izolatia contribuie si la reducerea amprentei de carbon.
Cea mai mare suprafata de contact cu exteriorul sunt peretii, prin care se pierde o cantitate semnificativa de caldura - aproximativ 30-35%, in timpul sezonului rece. Izolaţia fatadelor se realizeaza cu scopul de a incetini disiparea caldurii prin pereti, reducandu-se astfel nevoia de consum energetic pentru incalzirea locuintelor pe timp de iarna si racirea acestora in sezonul cald. Acest fapt se va reflecta in facturile de intretinere, considerabil mai mici.
Exista situatii cand izolatia peretilor exteriori nu este efectuata corespunzator, ceea ce inseamna ca nu se va realiza performanta termica a izolatiei care ar trebui sa atinga valoarea U de 0.30 watt / mp.
Iata cele mai frecvente greseli intalnite in izolarea fatadelor:
Subaprecierea grosimii minime a materialului izolant folosit. Pentru a se obtine o izolare termica eficienta, grosimea minima a acestuia trebuie sa fie aleasa in concordanta cu grosimea tipului de perete existent. Sunt foarte multe situatii in care se utilizeaza un anumit tip de izolatie fara a se tine cont de aplicatia pentru care izolatia este folosita.
Utilizarea unor materiale de calitate inferioara indicate de firmele de constructii. Desi acest tip de materiale au un cost mai mic decat cele recomandate de specialistii ingineri, nu pot indeplini functionalitatile unui sistem de izolare performant. In plus, materialele pot cauza chiar deteriorarea izolaţiei. De aceea, este esentiala verificarea materialelor de izolare, care trebuie sa fie conforme cu cele mai noi cerinte de pe piata.
Numarul insuficient de ancore pe metrul patrat reduce eficienta izolatiei şi cauzeaza o deteriorare progresiva a intregului sistem de izolare termica.
Daca vrei sa gasesti cea mai buna optiune pentru izolatia exterioara a casei, orienteaza-te catre vata minerala bazaltica. Specialistii Knauf Insulation o recomanda pentru ca ofera un nivel de protectie superior altor materiale existente. In plus, este o solutie mai durabila.
Care sunt principalele avantaje ale izolatiei cu vata minerala?
- vata minerala are o densitate mult mai mare decat alte materiale, ceea ce ii ofera si o buna rezistenta la impact
- ofera o izolare termica de exceptie
- are o permeabilitate exceptionala la vapori
- actioneaza ca bariera fonica
- este incombustibila si rezista la temperaturi de pana la 1.000°C
In concluzie, evita greselile frecvente de izolare a fatadelor pentru a obtine confortul dorit.
* Articol realizat de specialistii de la Knauf Insulation
|