Agenda Constructiilor
Sambata, 15 August 2020
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SIGNIFY: Lampile UVC, solutie alternativa de reducere a riscurilor asupra sanatatii
SIGNIFY: Lampile UVC, solutie alternativa de reducere a riscurilor asupra sanatatii
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 03 Apr 2020 13:43
Cercetatorii din intreaga lume isi unesc fortele si lucreaza neintrerupt pentru dezvoltarea unui tratament si limitarea efectelor cauzate de COVID-19, pandemia care s-a extins rapid si la nivelul tarii noastre. Specialistii in iluminat de la Signify vin in sprijinul acestora si prezinta beneficiile pe care iluminatul le poate avea si in tratarea pacientilor. Desi lampile Philips cu radiatii UVC nu pot trata in mod direct oamenii, contributia lor este semnificativa.
Ce sunt radiatiile UVC?
Radiatia UVC este invizibila pentru ochiul uman, cu lungimea de unda cuprinsa intre 100 si 280nm. La lungimea de unda specifica de 253,7 nm, aceasta poate fi utilizata pentru dezinfectare sau purificare, deoarece distruge ADN-ul microorganismelor, facandu-le inofensive.
Cum pot fi aplicate radiatiile UVC?
Radiatia UVC poate fi folosita in lupta impotriva virusurilor sau a bacteriilor din apa, aer si de pe suprafete. Bacteriile sunt microorganisme ce pot provoca boli infectioase, avand trei cai de transmitere: aeriana, prin atingere sau inghitire. Pentru a elimina microorganismele ce plutesc liber in aerul din camera, radiatia UVC produsa de lampi penetreaza membrana celulelor, strabate continutul acesteia si distruge ADN-ul celular. Leziunile produse impiedica activitatea bacteriei si capacitatea acesteia de a se reproduce, nemaifiind o amenintare pentru organismul uman.
Astfel, aerul din incaperi ajunge sa treaca prin zona iradiata datorita circulatiei lui naturale si astfel se obtine un mediu dezinfectat sau, in cazul dozelor mari, sterilizat, reducand pericolul infectiilor si transmiterea numeroaselor imbolnaviri de la om la om.
Spitalele, alte institutii de sanatate si spatiile publice, inclusiv scolile, pot implementa instalatii si programe de curatare ce implica radiatiile UVC pentru neutralizarea patogenilor, pe durata noptii sau dupa incheierea programului, atunci cand nu se mai afla nimeni in incinta. Acestea au capacitatea de a elimina orice virus care ar putea genera complicatii in procesul de vindecare a pacientilor, atat in prezent, cat si pe viitor. Asadar, radiatiile UVC pot contribui la eliminarea virusului COVID-19 de pe suprafete, reducand in acest mod riscul aparitiilor de noi focare*.
Cat de sigure sunt radiatiile UVC?
Lampile cu radiatii UVC sunt sigure cat timp sunt utilizate de profesionisti. In timpul folosirii, acestia vor trebui sa poarte echipament de protectie a ochilor si a pielii. Cu toate acestea, lampile cu radiatie UVC nu trebuie folosite sub nicio forma pe oameni sau pe animale, deoarece va duce la rani severe la nivelul ochilor si pielii.
Care sunt pasii urmatori?
Philips isi aliniaza fortele impreuna cu partenerii sai din mai multe tari pentru a gasi o cale de a accelera implementarea lampilor cu radiatii UVC in unitatile unde ar putea avea un impact pozitiv. In China, unde folosirea lor este deja o practica obisnuita, compania a colaborat deja cu institutii medicale din mai multe zone. Este recomandat ca oricine foloseste lampile cu radiatii UVC sa urmeze cu strictete instructiunile de siguranta.
 
VideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESKallbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
hilti
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AICPS_30
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere