Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - VELUX: Temperatura in locuinta pe timp de vara nu trebuie sa depaseasca 25°C
VELUX: Temperatura in locuinta pe timp de vara nu trebuie sa depaseasca 25°C
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 07 Iun 2022 14:03
Temperatura optima din interiorul locuintei in sezonul estival nu trebuie sa depaseasca 25 °C in timpul zilei, iar pentru un somn odihnitor, trebuie mentinuta in jur de 18 °C in cursul noptii. Potrivit specialistilor VELUX, unul dintre principalii producatori de ferestre de mansarda, ce comercializeaza produse si solutii pentru case inteligente, rulourile care ofera protectie impotriva caldurii excesive sunt cea mai buna optiune pentru a crea mediul perfect in interiorul casei, dar beneficiarii trebuie sa tina cont si de alte aspecte. Cativa pasi simpli, proactivi si sustenabili, pot asigura ca atmosfera din locuinta nu devine sufocanta si, cel mai important, pot impiedica functionarea inutila a aerului conditionat pentru ore in sir, reducand astfel efectul de sera.
Pentru a mentine insa temperatura ideala, este necesar sa fie respectate cateva reguli simple:
     • Ventilatia este una dintre cele mai eficiente si mai putin costisitoare modalitati de a raci casa pe timp de vara, de a o aerisi, lasand sa intre aer proaspat, sanatos. Pentru un efect de ventilatie corect, deschideti o fereastra inferioara din partea cea mai rece a casei si o fereastra superioara din partea cea mai calda a locuintei. Ferestrele se deschid dimineata devreme si in orele mai racoroase ale noptii. Pe timpul zilei, cand soarele este puternic, este recomandat ca rulourile sa fie trase, pentru a va proteja de temperaturile de afara.
     • Utilizarea inutila a aerului conditionat si durerile de cap provocate de acesta pot fi prevenite cu usurinta prin folosirea produselor de protectie potrivite impotriva caldurii. Rulourile exterioare pentru ferestre VELUX destinate protectiei impotriva caldurii reduc temperaturile ridicate cu pana la 93%, transformand mansarda in locul ideal in care sa iti petreci timpul vara. Acestea sunt extrem de utile in timpul sezonului cald, deoarece blocarea razelor de soare din exterior, inainte de a ajunge pe suprafata ferestrei, este mult mai eficienta in obtinerea unei temperaturi ideale, in comparatie cu rulourile de interior.
     • Ventilatia se poate realiza mult mai usor si mai confortabil cu aplicatia VELUX, compatibila cu rulourile VELUX INTEGRA®, care permite deschiderea si inchiderea lor cu o simpla apasare de buton. Aceasta are si optiunea de a lasa sistemul sa se bazeze pe senzorii conectati la clima interioara si este sincronizata cu prognoza meteo, pentru functionare automata, fara a fi nevoie de a face pauza de la activitatea desfasurata pentru a gestiona lumina din incapere.
Pentru spatiile in care lumina naturala este importanta, precum bucataria sau camera de zi, rulourile VELUX sunt potrivite pe timp de vara, oferind protectie impotriva caldurii, lasand lumina zilei sa intre in casa atat cat este nevoie.
***
Velux este activ la nivel global, cu operatiuni de vanzari si productie in peste 40 de tari si aproximativ 11.500 de angajati in intreaga lume. Grupul este detinut de VKR Holding A/S, o societate cu raspundere limitata detinuta in totalitate de fundatii non-profit, de caritate (Fundatiile Velux) si de familie. In 2020, VKR Holding a avut venituri totale de 22,6 miliarde DKK, iar Fundatia Velux a donat 142 milioane de euro sub forma de granturi caritabile. 
 
VideoConfAC-iulMESENBURGTERAPLASTman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BALTIC
strabag nivel 1
viarom
FRONTALE
rigips
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Ubitech
CELCO 2020
BMI_Icopal
hilti
Acvatot 2019
leviatan
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023