Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - One United Properties primeste ratingul ESG de la Morningstar Sustainalytics
One United Properties primeste ratingul ESG de la Morningstar Sustainalytics
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 11 Oct 2022 14:39
One United Properties, principalul investitor si dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Romania, isi publica Ratingul de Risc ESG (mediu, social si guvernanta), emis de Morningstar Sustainalytics. In septembrie 2022, Sustainalytics a evaluat compania One United Properties cu un scor de 20,0, care este incadrat ca risc mediu. Ratingurile de risc ESG acordate de Sustainalytics sunt clasificate pe cinci niveluri de risc: neglijabil (0-10), scazut (10-20), mediu (20-30), ridicat (30-40) si sever (40+).
„Suntem multumiti de ratingul nostru ESG, ca urmare a implicarii echipelor noastre de relatii cu investitorii si juridice in acest proces amanuntit de evaluare a riscului. De-a lungul anilor, importanta criteriilor ESG a crescut semnificativ, la fel ca preocuparea noastra pentru aceste aspecte. Ratingul acordat de Sustainalytics pentru ONE este situat chiar la granita dintre un scor mediu de risc si unul scazut; prin urmare, suntem increzatori sa ne propunem obtinerea unui scor de risc scazut pentru reevaluarea de anul viitor. Suntem in mod special multumiti de ratingul peste medie obtinut la categoria guvernanta corporativa, care se situeaza cu mult peste cel al omologilor nostri locali si internationali si care a fost prioritatea noastra in acest demers, avand in vedere statutul nostru de companie publica. In 2022, implementam o serie de politici noi si ne consolidam responsabilitatea in domeniul ESG, concentrandu-ne cu precadere pe aspecte ce tin de avertizarile de integritate, guvernanta produselor, precum si capitalul uman, ceea ce ne va imbunatati si mai mult scorul. Credem ca managementul riscului ESG este un proces continuu si ne propunem sa il perfectionam an de an, in beneficiul tuturor partilor interesate”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO al One United Properties.
Ratingurile de risc ESG ale Sustainalytics masoara expunerea unei companii la riscurile ESG materiale specifice industriei si masura in care o companie gestioneaza aceste riscuri. Aceasta modalitate multidimensionala de masurare a riscului ESG combina conceptele de management si de expunere pentru a ajunge la o evaluare absoluta a riscului ESG.
In procesul de rating, Sustainalytics a identificat urmatoarele aspecte ca fiind importante pentru One United Properties: guvernanta corporativa, integrarea ESG in raportarea financiara, guvernanta produselor, capitalul uman, mita si coruptie, emisii, efluenti si deseuri, precum si relatiile cu comunitatea. In raportul sau, Sustainalytics a remarcat faptul ca, in general, prezentarea informatiilor legate de ESG de catre ONE respecta cele mai bune practici, semnaland o puternica responsabilitate a companiei fata de investitori si public. Compania a obtinut cele mai bune rezultate la categoria guvernanta corporativa, care are cea mai mare expunere la risc pentru dezvoltator, primind un scor ridicat pentru managementul riscului.
In cadrul sectiunii privind guvernanta corporativa, Raportul a evidentiat faptul ca integritatea si calitatea consiliului si conducerii companiei, structura de proprietate si drepturile actionarilor sunt cele mai importante aspecte si, prin urmare, domenii de interes crucial. Compania este cotata la bursa, ceea ce presupune un control sporit asupra practicilor sale de guvernanta si creste importanta structurilor, practicilor si comportamentului in materie de guvernanta. Acest lucru se traduce printr-o expunere ridicata fata de riscul de referinta privind guvernanta corporativa. In acest context, Sustainalytics a constatat faptul ca printre punctele forte ale One United Properties se numara structura consiliului de administratie, structura de proprietate si drepturile actionarilor.
Comitetul ESG al Consiliului de Administratie al companiei, responsabil cu definirea strategiei de sustenabilitate a One United Properties, a supravegheat procesul de rating ESG. Raportul de rezumat al ratingului de risc al One United Properties este disponibil pe site-ul ONE, AICI, precum si pe platforma Research Hub a BVB.
Primirea ratingului ESG face parte dintr-o strategie mai ampla de sustenabilitate pe care dezvoltatorul imobiliar a inceput sa o implementeze la sfarsitul anului 2021, ca urmare a deciziei de a adera la Pactul Global al Natiunilor Unite, cea mai importanta initiativa de sustenabilitate din lume. In urma aderarii la Pactul Global al Natiunilor Unite, compania s-a angajat sa raporteze anual progresul inregistrat in domeniul sustenabilitatii. Pana in prezent, One United Properties a publicat doua rapoarte de sustenabilitate pentru exercitiile financiare 2020 (disponibil AICI) si 2021 (disponibil AICI).
 
man and machineTERAPLASTVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CDS
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan
FRONTALE
CELCO 2020
BMI_Icopal
strabag nivel 1
theda mar
Acvatot 2019
MAKITA
Ubitech
leviatan
BALTIC

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023