Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Stiri - Sustenabilitate - RWEA: Carlo Pignoloni (ENEL), reconfirmat in functia de presedinte al asociatiei
RWEA: Carlo Pignoloni (ENEL), reconfirmat in functia de presedinte al asociatiei
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 21 Iun 2022 11:55
In cadrul Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (RWEA) au avut loc noi alegeri pentru stablirea conducerii, materilaizate prin decizia Consiliului Director de a ii realege pe Carlo Pignoloni - CEO si Country Manager Enel Romania, in functia de Presedinte al Asociatiei si pe Adrian Borotea - Director Strategie si Agenda Europeana, CEZ Romania, in functia de Vicepresedinte al Asociatiei.
Carlo Pignoloni, presedinte RWEA din 2020, a revenit in Romania in 2019, pe pozitia de Country Manager al Enel, dupa ce a condus operatiunile Enel Green Power in Italia si a coordonat timp de 2 ani operatiunile de dezvoltare a proiectelor din Europa si Africa de Nord. Carlo Pignoloni are o experienta anterioara in Romania, contribuind in mod activ la dezvoltarea si constructia de capacitati de productie de energie electrica din surse regenerabile intre 2008 - 2011, in cadrul Enel Green Power Romania, din pozitia de Director General.
Adrian Borotea, vicepresedintele si director executiv RWEA din anul 2017, este Director al Directiei Strategie de Grup si Agenda UE in CEZ Romania, companie ce face parte din cadrul Grupului CEZ in Romania. Anterior rolului de vicepresedinte si director executiv, domnul Adrian Borotea a fost membru in board-ul Asociatiei din anul 2012 si are o vasta experienta legata de politicile acestui sector.
 
RWEA va continua promovarea energiei regenerabile
Sub coordonarea conducerii actuale, RWEA va continua promovarea energiei regenerabile si a tranzitiei energetice in Romania. Vorbim despre o asociatie in plina expansiune, foarte receptiva la nevoile industriei si mereu prezenta in dezbaterile la nivel national si european. Reglementarile si actele legislative care stau la baza dezvoltarii surselor regenerabile necesita consecventa si armonizare cu liniile directoare europene, iar RWEA va semnala si aborda in mod continuu discrepantele care ar putea perturba sau periclita dezvoltarea surselor regenerabile.
Unul dintre cel mai recente si de succes proiecte RWEA a avut loc luna trecuta - conferinta RESinvest, ce a reunit peste 400 de oameni din comunitatea energiei eoliene si solare din toata Europa, intr-un apel comun la actiune - dezvoltarea unui lant de productie functional in Europa de Sud-Est, care include totul, de la fabricarea componentelor, la dezvoltarea serviciilor digitale, si recalificarea fortei de munca. Momentul a fost ideal - chiar inaintea lansarii Planului de Actiune al Comisiei Europene - REPower EU, menit sa asigure independenta energetica a Europei si, astfel, sa accelereze dezvoltarea energiei eoliene si solare.
 
Contributie activa pentru industrie
RWEA cauta in mod activ sa aduca o contributie pentru industrie si isi propune sa identifice subiecte de interes, pentru a elabora studii si modele de piata bazate pe date. In acest sens, asociatia colaboreaza cu consultanti independenti de renume si are in derulare doua studii importante: unul legat de tintele pentru 2030, pe care Guvernul trebuie sa le revizuiasca prin intermediul PNIESC si unul tehnic pentru a intelege capacitatea Sistemului Energetic National de a acomoda acest nou val de surse regenerabile.
Parcursul catre o economie cu emisii scazute de carbon vine cu o serie de implicatii sociale, care trebuie abordate inca din primele etape ale procesului transformativ. Prin urmare, RWEA trateaza cu prioritate acest aspect si incearca sa vina cu masuri concrete pentru a asigura o „tranzitie justa” si a preintampina aparitia unor discrepante sociale.
Romania beneficiaza deja de experienta centrului de pregatire pentru tehnicieni in turbine eoliene - Renewable Energy School of Skills, care a produs deja specialisti si experti ce deservesc atat piata nationala, cat si alte piete europene. In acelasi context, RWEA a continuat un program de reconversie profesionala intr-una dintre zonele miniere traditionale din Romania, la Petrosani, unde recent a fost deschisa o noua Academie Profesionala.
Pentru a asista la o tranzitie de succes catre energia curata, asociatia are responsabilitatea de a actiona ca un facilitator si de a continua sa reprezinte interesele si nevoile industriei in discutiile cu autoritatile romane, precum si la nivel european.
 
hiltiALLBIMTotalEnergiesRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
EURO BUILD
SIGM
rigips
Acvatot 2019
konsent
AED
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
Arduro
DRS
BogArt
GEWISS
concelex
VEGO
ELECTROGRUP
noark
theda mar
quadratum
Ubitech
SSAB
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<