Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - CEMBUREAU: Neutralizarea emisiilor de carbon din sectorul cimentului, pana in 2050
CEMBUREAU: Neutralizarea emisiilor de carbon din sectorul cimentului, pana in 2050
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 27 Ian 2020 06:15
La inceputul anului 2020, Asociatia Europeana a Industriei Cimentului - CEMBUREAU si-a anuntat intentia de a contribui decisiv la Pactul Ecologic European (Green Deal), avand ca obiectiv neutralizarea totala a emisiilor de carbon din intregul lant valori de productie si comercializare a cimentului si betoanelor, pana in 2050.
Pactul Ecologic European, lansat in decembrie 2019 sub titlul Green Deal de catre Comisia Europeana, propune intreprinderea masurilor necesare pentru ca Europa sa devina neutra din punct de vedere al impactului asupra climei, pana in anul 2050. 
Pentru alinierea la acest obiectiv, CEMBUREAU isi va revizui toate tintele de sustenabilitate cuprinse in manifestul propriu "2050 Low Carbon Roadmap", actiune in urma careia va elabora o "foaie de parcurs" revizuita, ce va stabili rolul-cheie al cimentului si betonului in economia circulara si va determina o cale de realizare a dezideratului de neutralitate a emisiilor de carbon de-a lungul intregului lant valoric in Europa, pana in 2050.
"Ca industrie, suntem hotarati sa ne asiguram ca ne jucam rolul de a ajuta Europa sa isi indeplineasca obiectivele de reducere a emisiilor. Datorita betonului, industria noastra are un material de constructie deja durabil, ce poate fi pozitionat ca facilitator esential in tranzitia catre o societate neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon. Beneficiile pentru sustenabilitate ale betonului, ca produs fabricat local, incluzand durabilitatea, masa termica, reciclabilitatea si capacitatea de absorbtie a carbonului (n.r. in procesul de concasare anterior reutilizarii, betonul absoarbe aproximativ 25% din cantitatea de CO2 emisa in productie), fac din acesta un material de constructii optim pentru constructia de cladiri si infrastructuri durabile, chiar si in contextul noii abordari provocate de schimbarile climatice", a declarat Raoul de Parisot, presedintele CEMBUREAU.
Industria din Europa a inregistrat deja progrese semnificative in directia imbunatatirii eficientei energetice si a reducerii amprentei de carbon.
In perioada urmatoare, Comisia Europeana va propune un act legislativ european privind clima, prin care acest angajament politic va deveni o obligatie juridica si va impulsiona investitiile. Printre masurile concrete ce vor fi intreprinse se afla decarbonizarea sectorului energetic, renovarea cladirilor, sprijinirea inovatiilor in industrie si introducerea unor forme de transport public si privat mai putin poluante si mai ieftine.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
leviatan
noark
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Acvatot 2019
Ubitech
ness project
EDIT-Structural
quadratum
siniat
rigips
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
strabag nivel 1
concelex
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander