Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - MAN si ABB E-mobility anunta o cooperare in domeniul cercetarii si dezvoltarii
MAN si ABB E-mobility anunta o cooperare in domeniul cercetarii si dezvoltarii
Utilaje & Echipamente Publicat de AG&F 11 Ian 2024 13:17
Man Truck & Bus, un producator european de top pentru vehicule comerciale si ABB E-mobility au semnat un acord de cooperare exclusiv, dupa cum au anuntat cele doua companii la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Scopul parteneriatului strategic este acela de a colabora si mai strans, in special in domeniul cercetarii si dezvoltarii.
Thomas Nickels, Senior Vice President Engineering la Man vede aceasta cooperare ca fiind o particularitate pe piata: „Cooperarea in domeniul cercetarii si dezvoltarii este destul de rara in industria noastra. Impreuna cu ABB E-mobility, depunem eforturi pentru un parteneriat de incredere, angajant si transparent. Incepem deja de la dezvoltarea produselor si standardelor si ne concentram pe cerintele speciale ale industriei vehiculelor comerciale.”
Importanta cooperarii intersectoriale pentru intregul sector industrial este evidenta in special pentru sistemul de incarcare in megawatt (MCS), a continuat Nickels: „La MCS, colaboram cu jucatori din intregul sector pentru a permite in viitor capacitati de incarcare la puteri de pana la un megawatt conducand la un transport sustenabil si economic pentru marfurile grele si pentru pasageri pe distante lungi. Prin cooperarea cu ABB E-mobility, putem aborda provocarile noii tehnologii aflate intr-un stadiu incipient si putem promova mai rapid standardizarea.” Aceste provocari includ standardul de comunicare ISO15118-20 si noi modalitati de transmitere a semnalelor. Baza pentru MCS este reprezentata de comunicarea Ethernet, care este utilizata pentru prima data in mobilitatea electrica. Testele preliminarii de software si interoperabilitate cu vehicule si statii de incarcare ar trebui sa ajute la stabilirea cat mai rapida a produselor fiabile intr-un mediu de piata in curs de dezvoltare. Acesta este motivul pentru care cooperarea, care este programata initial sa dureze trei ani, se concentreaza inca de la inceput asupra experientei clientilor, in paralel cu dezvoltarea interna si dezvoltarea ulterioara a statiilor de incarcare, a vehiculelor si software-ului.
"Inalta performanta de incarcare, tehnologia fiabila si increderea clientilor – reprezinta premizele pentru succesul electromobilitatii in transportul de marfuri grele si calatori pe distante lungi. Lucrand impreuna cu Maninca din faza initiala a produsului, putem raspunde si mai bine nevoilor clientilor nostri. Pana in anul 2025, dorim sa aducem pe piata un produs care sa indeplineasca cerintele clientilor din industria de transport”, spune Floris van de Klashorst, Senior Vice President Products & Hardware Platforms la ABB E-mobility.
 
 
"Piata are nevoie de un ecosistem care se interconecteaza si functioneaza in mod fiabil. De aceea, dorim sa dezvoltam impreuna un concept pentru interactiunea MCS si CCS care abordeaza probleme precum spatiul, alimentarea cu energie si extinderea retelei. Expertiza extinsa a Man ne ajuta sa dezvoltam solutii orientate catre client – atat pentru utilizarea in depouri, cat si pe traseu”, spune van de Klashorst, oferind o perspectiva asupra proiectelor viitoare.
Cooperarea nu se limiteaza doar la transportul de marfuri: "MCS va fi folosit si in viitor in sectorul dedicat calatoriilor, de exemplu pentru autocaravane si autocare. Acest lucru va aduce provocari suplimentare si o schimbare in comportamentul utilizatorilor”, continua Directorul de Dezvoltare.
Man Truck & Bus este unul dintre cei mai importanti producatori de vehicule comerciale si furnizori de solutii de transport din Europa, cu o cifra anuala de afaceri de aproximativ 11 miliarde de euro (2022). Portofoliul de produse include autoutilitare, camioane, autobuze, motoare diesel si pe benzina, precum si servicii pentru transportul de pasageri si marfuri. Tractiunea electrica este deja o parte integranta a gamei standard de autobuze si autoutilitare Man iar un portofoliu cuprinzator de camioane electrice produse in serie a fost pus in vanzare din octombrie 2023. Impreuna cu digitalizarea si automatizarea transportului rutier de marfa, tranzitia catre transport fara emisii de CO2 reprezinta un pilon cheie al strategiei NewMAN pentru viitor, prin care compania se transforma dintr-un producator de vehicule comerciale intr-un furnizor de solutii de transport inteligente si sustenabile pana in anul 2030. Man Truck & Bus este o companie Traton Group si are aproximativ 33.000 de angajati in intreaga lume. www.man.eu.
ABB E-mobility permite un viitor de mobilitate mai sustenabil si mai eficient din punct de vedere al resurselor, in calitate de lider global in solutiile de incarcare a vehiculelor electrice (EV). ABB E-mobility este un partener de alegere pentru cei mai mari producatori de vehicule electrice din lume si operatori de retele de incarcare pentru vehicule electrice la nivel national. Ofera cel mai larg portofoliu de solutii de incarcare EV, de la statii de incarcare inteligente pentru casa pana la statii de incarcare de mare putere pentru viitoarele statii aflate pe autostrada, solutii pentru electrificarea flotelor si pentru incarcarea autobuzelor si camioanelor electrice. Avand aproximativ 1.500 de angajati in intreaga lume, ABB E-mobility a vandut peste un milion de incarcatoare EV pe peste 85 de piete, inclusiv cele peste 50.000 de incarcatoare rapide DC. e-mobility.abb.com.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ness project
EDIT-Structural
Acvatot 2019
theda mar
siniat
MAKITA
BogArt
concelex
quadratum
leviatan
CDS
viarom
Ubitech
rigips
noark
ERBASU CONSTRUCT
konsent

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander