Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - Cluj-Napoca: buget de investitii de 278 milioane de lei, in 2009
Cluj-Napoca: buget de investitii de 278 milioane de lei, in 2009
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 17 Mar 2009 13:44
In proiectul bugetului general al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2009 este prevazuta o valoare totala a acestuia de 933,4 milioane de lei, din care, pentru cheltuielile locale vor fi alocate fonduri de 790 milioane de lei. Bugetul de investitii planificat pentru anul curent insumeaza aproximativ 278 milioane de lei. Cele mai importante fonduri, respectiv 155,4 milioane de lei, vor fi cheltuite pentru finalizarea programelor de modernizare a strazilor (denumite "288 strazi" si "100 strazi"), pentru asfaltarea a 100 de alei si trotuare intre blocuri, precum si pentru definitivarea programului ISPA de modernizare a retelei apa-canal. De asemenea, proiectul prioritizeaza continuarea lucrarilor de executie a cartierelor Lombului si Tineretului, inceperea (cu sprijin guvernamental) unui program pentru construirea de locuinte ieftine destinate tinerilor si continuarea celui de construire a unor noi cladiri pentru gradinite si scoli (pentru care s-au alocat, in 2009, 15,4 milioane de lei). Un alt obiectiv este modernizarea Pietei Unirii (cu un buget planificat pentru prima etapa - de 7,2 milioane de lei), precum si extinderea retelei de iluminat public pe 108 strazi si alei din municipiu, ce vor fi realizate cu fonduri bugetare de 17 milioane de lei. O suma importanta de bani va fi cheltuita pentru finalizarea lucrarilor la centurile ocolitoare si pentru elaborarea Planului Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca. In proiect mai sunt propuse: accelerarea programului de reabilitare termica a blocurilor de locuinte (30 milioane de lei), demararea lucrarilor de construire a noilor parking-uri din zona centrala si a celor cinci parcari supraterane din cartiere (25,9 milioane de lei) si identificarea altor amplasamente pentru alte obiective similare. Printre prioritatile de anul acesta ale municipalitatii se afla si amenajarea unei piete agroalimentare moderne in cartierul Grigorescu, inceperea lucrarilor de refacere a Bailor Someseni si incheierea unui parteneriat public-privat pentru construirea unui Aqua Parc.
Bugetul pentru turism, cultura si recreere totalizeaza 25 milioane de lei, bani ce vor fi cheltuiti pentru reabilitarea Bastionului Croitorilor, consolidarea si restaurarea monumentului Matei Corvin, inceperea lucrarilor de construire a Stadionului Municipal, a salii de sport polivalente (in parteneriat cu Consiliul Judetean) si a noului sediu al Filarmonicii «Transilvania», precum si fatadizarea centrului istoric din Cluj-Napoca.
Pentru dezvoltarea urbana a orasului, in perioada 2009-2015 administratia locala va beneficia de granturi europene in valoare de 81,42 milioane de euro, precum si de circa 24 milioane de euro pentru infrastructura sociala, pentru investitii derulate in urmatorii doi trei ani. Pentru informatii suplimentare, www.primariaclujnapoca.ro
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
siniat
noark
quadratum
concelex
Ubitech
viarom
strabag nivel 1
MAKITA
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
CDS
ness project
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander