Agenda Constructiilor
Duminica, 24 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Actualitatea interna - CONCORDIA: Planul de investitii nu este corelat destul cu tranzitia la economia verde
CONCORDIA: Planul de investitii nu este corelat destul cu tranzitia la economia verde
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 06 Iul 2020 16:50
Planul de investitii prezentat pe 1 iulie de Guvern nu este corelat suficient cu tranzitia la o economie verde si cu obiectivele Uniunii Europene privind reducerea emisiilor de carbon, care vor transforma radical economia europeana si, pe cale de consecinta, pe cea romaneasca, sustine Confederatia Patronala Concordia (CPC), intr-o scrisoare deschisa referitoare la Planul National de Investitii si Relansare Economica trimisa Guvernului.
Desi admite ca un plan de relansare economica este cat se poate de necesar dupa criza sanitara si in contextul recesiunii care se prefigureaza, mediul de afaceri organizatia atrage atentia asupra lipsei din acest plan a catorva proiecte importante pentru companiile din sectoarele pe care le reprezinta. In plus, reprezentantii Concordia isi exprima, in document, cateva ingrijorari legate de capacitatea Romaniei si administratiei publice de a duce la indeplinire acest plan de relansare economica.
"Socul economic aproape fara precedent impune un raspuns similar din partea autoritatilor, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Astfel, Planul National de Investitii si Relansare Economica vine in continuarea politicilor anuntate la nivel european si este un pas important pentru a reda incredere angajatorilor si angajatilor. Membrii federatiilor pe care le reprezentam, din sectoarele energie si utilitati, IT, hotelier, transporturi, retail, financiar-bancar si automotive, au gasit in planul lansat de Guvern multe idei sustinute si chiar propuse de-a lungul timpului de catre mediul de afaceri, idei pe care le salutam. Am remarcat insa si lipsa catorva proiecte importante pentru companiile din sectoarele pe care le reprezentam", se arata in scrisoare.
Concordia mai arata ca exista o serie de aspecte pe care ar fi dorit sa le regaseasca cuprinse in acest plan de relansare economica sau asupra carora exista unele ingrijorari din partea sectoarelor pe care le reprezinta.
"Se vorbeste despre transformarea digitala a Romaniei, dar aici trebuie spus raspicat: avem nevoie de legislatie care sa permita utilizarea semnaturii electronice avansate (blocata de ani de zile la nivelul Parlamentului) si de un sistem simplu de identitate digitala pentru cetateni, care sa poate fi furnizat inclusiv de catre mediul privat. Sunt planificate investitii masive in sectorul energetic, in dezvoltarea si extinderea retelelor de gaz sau a produselor ce au ca materie prima gazul natural, dar nu este deloc clar din document cum vor fi deblocate investitiile in exploatarea offshore din Marea Neagra, astfel incat sa fie asigurate si cantitati corespunzatoare de gaze naturale din productia nationala. Se insista in conditionarea finantarii antreprenoriatului in tehnologiile de varf de numarul de locuri de munca create. Abordarea este incompleta, pentru ca prioritatea unui start-up este sa creeze un produs viabil cu o echipa cat mai mica", subliniaza oamenii de afaceri.
Pentru a citi scrisoarea integrala transmisa de Concordia Guvernului, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLPLANCOVID-19AUTODESKelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hilti
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AHK 2018
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere