CUSHMAN & WAKEFIELD si DTZ au ajuns la un acord definitiv de fuziune |
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 12 Mai 2015 15:25 |
![]() Potrivit datelor disponibile, tranzactia va fi definitivata pana la finele acestui an, in functie si de aprobarile autoritatilor de concurenta, in prezent fiind in stadiul de definitivare al conditiilor de fuzionare. Grupul Exor, ce detine o participatie de 80,1% din activele Cushman & Wakefield, este una dintre cele mai mari societati de investitii listate din Europa. "Potentialul creat de aceasta asociere nu ar fi fost posibil fara sprijinul Exor, care a realizat cu succes cresterea unei afaceri de succes. Ca urmare a asocierii cu DTZ, va fi chiar mai bine pozitionata pentru a beneficia, in continuare, de tendintele de crestere din domeniul imobiliar de pe tot globul. Cushman & Wakefield este unul dintre cele mai puternice branduri din domeniul imobiliar la nivel mondial si suntem incantati ca avem posibilitatea de a participa la extinderea acestei mari companii", a declarat David Bonderman, partener fondator al TPG.
***
Atat DTZ, cat si Cushman & Wakefield deruleaza operatiuni pe piata imobiliara din Romania. Biroul de pe piata locala al Cushman & Wakefield a fost deschis la inceputul anului 2007, prin preluarea biroului asociat Activ Consulting, cu care colabora de peste 11 ani, devenind, astfel, Cushman & Wakefield Activ Consulting. Biroul asociat devenit, ulterior, Activ Property Services si condus de Razvan Gheorghe, a raportat in 2013 o cifra de afaceri de 4,88 milioane de lei, potrivit datelor disponibile pe portalul Ministerului Finantelor Publice.
DTZ a accesat piata locala in anul 2002, fiind reprezentata de compania Echinox Consulting, ulterior redenumita DTZ Echinox. Operatiunile din Romania ale firmei sunt coordonate de Mihnea Serbanescu si in 2013 a raportat o cifra totala de afaceri de 10,12 milioane de lei prin intermediul celor trei filiale (DTZ Echinox Services, DTZ Echinox Holding si DTZ Echinox Evaluari). |