Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Mai 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - Dan SUCU este noul presedinte ales al Confederatiei Patronale Concordia
Dan SUCU este noul presedinte ales al Confederatiei Patronale Concordia
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 24 Nov 2021 11:03
Concordia intra intr-o noua etapa de dezvoltare, dupa alegerea lui Dan Sucu, presedinte al Federatiei Patronale a Retele Comerciale din Romania, drept presedinte al Confederatiei Patronale si a echipei de vicepresedinti, formate din Radu Caprau care va fi si prim-vicepresedinte (Federatia Patronala Petrol si Gaze - FPPG), Eric Stab (Federatia Asociatiilor Companiilor de Utilitati din Energie - ACUE), Calin Ile (Federatia Industriei Hoteliere din Romania - FIHR) si Mihai Matei (Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii - ANIS).
Concordia a crescut in mandatul lui Steven van Groningen, s-a reformat si a inceput sa puna bazele reformei dialogului social. Confederatia s-a consolidat si reprezinta acum peste 2.000 de firme, din 14 sectoare de activitate, care au o contributie la PIB de peste 26%. Sase sectoare s-au alaturat Concordia in ultimii doi ani.
Dan Sucu spune ca intentia sa este sa atraga si mai multe industrii in demersul de consolidare a miscarii patronale din Romania, pentru a reprezenta cu o voce unita interesele mediului de afaceri din Romania, atat pe plan local, cat si european: Incep multumindu-i predecesorului meu, Steven van Groningen, care a jucat un rol esential in reforma Concordiei, in drumul nostru de a moderniza dialogul social din Romania. Concordia este astazi, dupa mandatul lui, o confederatie mai mare, mai profesionista si recunoscuta ca un partener important. Misiunea mea este simpla. Este nevoie de curatenie si consolidare in zona patronala. Multi dintre patronii si executivii companiilor sunt atat de concentrati pe problemele de afaceri incat lasa uneori loc unor oameni fara legitimitate, fara experienta si fara buna-credinta sa vorbeasca in numele lor. Ne dorim ca acesti oameni sa nu mai stea pe margine si sa vina alaturi de noi. Concordia nu este a capitalului strain. Nu este nici a capitalului romanesc. Concordia este a companiilor din Romania care isi respecta clientul si angajatii, fac afaceri corect, isi platesc taxele si normal, doresc sa aiba un dialog coerent cu autoritatile, sindicatele si politicienii. Nu in ultimul rand, Concordia este membra BusinessEurope si trebuie ca in anii urmatori sa devina vocea companiilor din Romania la nivel european.
Steven van Groningen este omul care intelege cel mai bine complexitatea mandatului pe care si l-a asumat noua conducere executiva a confederatiei, coordonata de Dan Sucu: Ii urez mult succes lui Dan, care si-a asumat un angajament complicat, dar in acelasi timp esential pentru Romania. Am fost implicat in multe initiative ale mediului de afaceri romanesc, iar constructia patronala este de departe cea mai dificila. Romania trebuie sa-si construiasca in urmatorii 10 ani o organizatie patronala care sa stea la masa discutiilor de la egal la egal alaturi de marile confederatii patronale europene. In acelasi timp, e nevoie de structuri legitime, care sa dialogheze cu partenerii din confederatiile sindicale. Modul in care muncim se va schimba radical in anii ce vin, iar aceasta transformare, ca sa fie benefica tuturor, trebuie gestionata de angajatori si angajati impreuna. Le multumesc tuturor colegilor din sectoarele pe care le reprezentam, alaturi de care am lucrat in acesti ani cat si echipei noastre de la Concordia.
Pentru a structura eforturile de dezvoltare ale Concordia, cei patru vicepresedinti, se vor ocupa de patru mari domenii de dezvoltare. Radu Caprau, este prim-vicepresedinte pentru Dialogul Social, Eric Stab, vicepresedinte pentru Relatii Internationale, Calin Ile, vicepresedinte pentru Relatia cu celelalte organizatii ale Mediului de Afaceri, iar Mihai Matei, vicepresedinte pentru Proiecte Speciale.
Confederatia Patronala Concordia reprezinta 14 dintre cele mai importante sectoare ale economiei nationale si este partener de dialog social, reprezentativa la nivel national. Cu o contributie de peste 26% din PIB si un total de peste 330.000 de angajati in aproape 2.000 de firme mari si mici, cu capital roman si strain, Concordia este singura organizatie din Romania membra in BusinessEurope, Organizatia Internationala a Angajatorilor (IOE) si Business at OECD (BIAC).
Din pozitia de partener social reprezentativ, acordam o importanta deosebita unei arii largi de subiecte printre care se numara piata muncii si dialogul social, educatia, digitalizarea, protectia consumatorilor, viitorul transportului, fondurile europene, economia circulara.
Componenta completa a noului Consiliului Director Concordia
1. Radu Caprau (FPPG)
2. Doina Ciomag (PIA)
3. Tiberiu Danetiu (FPRC)
4. Daniela Daraban (ACUE)
5. Steven van Groningen (FinBan)
6. Calin Ile (FIHR)
7. Constantin Isac (UNTRR)
8. Judith Kis (PIAR)
9. Julia Leferman (BR)
10.Mihai Matei (ANIS)
11.Franck Neel (FPPG)
12.Alice Nichita (ANBR)
13.Aurelia Puiu (FPIA)
14.Rasvan Radu (FinBan)
15.Eric Stab (ACUE)
16.Vasile Seclaman (OPSFPR)
17.Dan Sucu (FPRC)
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
hidroplasto
FRONTALE
hilti
CELCO 2020
MAKITA
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Ubitech
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere