Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - Fitch: Economia Romaniei va inregistra o crestere medie de 5,8% in anii 2021-2022
Fitch: Economia Romaniei va inregistra o crestere medie de 5,8% in anii 2021-2022
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 26 Apr 2021 08:47
Agentia de rating Fitch a publicat anuntul de reconfirmare a rating-ului aferent datoriei guvernamentale a Romaniei la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung si scurt in valuta, precum si a perspectivei negative.
Decizia de a reconfirma pozitia Romaniei in categoria tarilor cu risc scazut pentru investitii (investment grade) este sustinuta atat de nivelul moderat al datoriei publice, cat si de evolutia pozitiva a PIB-ului pe cap de locuitor si a indicatorilor de guvernanta si dezvoltare umana, care se situeaza la niveluri superioare fata de tarile comparabile.
In evaluarea realizata, Fitch mentioneaza atenuarea riscurilor pe termen scurt prin initiativele guvernului referitoare la salarizarea personalului din sectorul public si la modificarea legii pensiilor si recunoaste eforturile de consolidare fiscala si planurile guvernului de implementare a reformelor. Totodata, apreciaza ca Romania se bucura de un management solid al datoriei publice.
In opinia agentiei, economia Romaniei va inregistra o crestere medie de 5,8% in perioada 2021-2022, peste media tarilor din aceeasi categorie de risc, datorita impulsului puternic al investitiilor si a redresarii treptate a exporturilor si a consumului privat.
Principalii factori care ar putea conduce individual sau colectiv la imbunatatirea ratingului de tara sunt stabilizarea ponderii datoriei publice in PIB pe termen mediu, ca urmare a implementarii eficiente a unor reforme in domeniul cheltuielilor publice si a unor planuri credibile de crestere a veniturilor, precum si imbunatatirea sustinuta a nivelului datoriei externe.
 
ALLBIMSISECAMhiltiRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
strabag nivel 1
quadratum
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
viarom
noark
Ubitech
siniat
ness project
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
concelex
rigips
EDIT-Structural
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander