Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - GUVERNUL pregateste garantii de 10 miliarde lei in sprijinul companiilor
GUVERNUL pregateste garantii de 10 miliarde lei in sprijinul companiilor
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 15 Mar 2020 20:02
Guvernul pregateste primele propuneri pentru sustinerea economiei, in perioada urmatoare urmand a fi luat un prim val de masuri in sprijinul companiilor si al angajatilor. Cumulul total al garantiilor ce vor fi acordate IMM-urilor ajunge la 10 miliarde lei, potrivit ministrului Finantelor, Florin Citu.
"O mica parte din pachetul substantial de sustinere a economiei. Suntem gata sa oferim garantii pentru ca IMM-urile sa aiba acces la capital de lucru cu dobanda zero, fara alte comisioane, cu perioada de gratie extinsa, in valoare de pana la 10 miliarde lei. Impactul pozitiv in economie estimat la aproximativ 70 miliarde lei", a scris Florin Citu pe pagina sa de Facebook.
La randul sau, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a comunicat ca va urma un prim plan de masuri pentru angajatori, dar si pentru angajatii nevoiti sa-si intrerupa temporar activitatea.
"Va urma un prim val de masuri pentru angajatori dar si pentru angajatii nevoiti sa intre in intrerupere temporara a activitatii (somaj tehnic) pe perioada crizei. Vrem sa tinem acesti angajati conectati la piata si sa aiba o sursa de venit pana la sfarsitul acestei perioade de incercare, astfel ca imediat dupa terminarea acestei perioade sa revina la lucru si sa repornim economia. Ascultam toate opiniile, ne gandim la toate implicatiile, ne organizam pentru efectuarea la timp a platii pensiilor si a beneficiilor sociale", transmite Violeta Alexandru.
Masurile vor fi luate in contextul in care de saptamana viitoare va fi decretata stare de urgenta, situatie care va face posibila alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei generate de coronavirus.
"In acest fel, Guvernul va avea posibilitatea sa aloce mai multi bani domeniului sanatatii, pentru medicamente si pentru aparatura medicala absolut necesara. In acelasi fel, aceasta situatie va permite sa se realizeze achizitii intr-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punand astfel la dispozitia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona in modul cel mai eficient criza generata de coronavirus", a mai spus ministrul Muncii.
 
TeraSteelC4E FORUMbluebeamACADCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere