Agenda Constructiilor
Vineri, 30 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - HOLCIM finalizeaza achizitia Somaco si intra pe piata materialelor prefabricate
HOLCIM finalizeaza achizitia Somaco si intra pe piata materialelor prefabricate
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 31 Oct 2019 16:03
Holcim Romania a incheiat procesul de achizitie prin care producatorul franco-elvetian de materiale de constructii preia 100% din actiunile companiei Somaco. Achizitia a fost autorizata de catre Consiliul Concurentei in luna septembrie 2019. Astfel, incepand cu data de 1 noiembrie, Holcim Romania ureaza bun venit echipei Somaco in familia de companii ce activeaza pe plan local si, totodata, in grupul LafargeHolcim.
”Prin achizitia Somaco marcam intrarea pe piata materialelor prefabricate, un pas foarte important pentru diversificarea portofoliului nostru local. Iar acum vom putea veni cu solutii integrate in intampinarea nevoilor clientilor nostri, in mai multe tipuri de proiecte. Vom lucra alaturi de colegii nostri din Somaco, compania mentinandu-si statutul de business de sine statator, cu un brand puternic pe piata si o echipa performanta”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim Romania.
Somaco furnizeaza solutii prefabricate pentru structuri industriale, comerciale, logistice si rezidentiale, solutii prefabricate pentru infrastructura rutiera, electrica si de apa-canal, precum si sistemul de zidarie si termoizolatie cu BCA. Compania are aproximativ 900 de angajati in cele sase unitati de productie din tara: cinci fabrici de elemente prefabricate din beton in Teius, Timisoara, Targoviste, Buzau, si Roman, precum si o fabrica destinata productiei de BCA (beton celular autoclavizat) in Adjud.
„Suntem pregatiti si bucurosi sa intram intr-o noua etapa de dezvoltare a business-ului Somaco. Vom beneficia de cunostintele unui grup cu peste 180 de ani de experienta combinata pe piata, ceea ce ne va mentine competitivi si ne va ajuta sa ramanem parteneri de incredere pentru constructii inteligente”, a adaugat Sorin Miron, CEO Somaco.
La nivel local, Holcim Romania lucreaza impreuna cu companiile Geocycle Romania – gestionare deseuri in vederea co-procesarii acestora in cuptoarele fabricilor de ciment si StartCasa - companie ce ofera servicii de amenajari interioare, actionand ca intermediar intre clientul final si designeri.
„Suntem foarte bucurosi ca dupa 11 ani de dezvoltare a companiei, Somaco a devenit parte dintr-un grup international puternic, LafargeHolcim. Echipa de management si angajatii Somaco au muncit extraordinar si au reusit sa creasca firma de peste cinci ori in aceasta perioada, atat organic prin investitii in tehnologie si in oameni, cat si prin doua achizitii strategice care au permis dublarea capacitatii de productie si extinderea in piete noi. Suntem increzatori ca businessul si echipa Somaco va beneficia de oportunitati multiple in cadrul LafargeHolcim, iar noul actionar va beneficia de platforma extraordinara pe care o reprezinta Somaco pentru dezvoltarea de solutii si produse inovatoare si cresterea accelerata in acest segment de piata in Romania” a declarat Cornel Marian, Managing Partner ORESA.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulelmas_1octCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere