Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Actualitatea interna - INS: Activitatea din constructii si preturile continua sa creasca pana in iulie 2024
INS: Activitatea din constructii si preturile continua sa creasca pana in iulie 2024
Actualitatea interna Publicat de AG&F 29 Mai 2024 16:01
Potrivit estimarilor de la finalul lunii mai 2024, activitatea de constructii se va inscrie pe un trend ascendent in urmatoarele luni, cu o evolutie a volumului productiei (sold conjunctural +26%), a numarului de salariati (sold conjunctural +11%), dar si a preturilor (sold conjunctural +28%), conform previziunilor Institutului National de Statistica (INS) pentru perioada mai - iulie 2024.
Soldul conjunctural indica perceptia managerilor intreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundata cu ritmul cresterii sau scaderii oricarui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa, precizeaza analistii.
Ca tendinte economice generale, documentul statistic indica o crestere a volumului de activitate in constructii si comertul cu amanuntul, o evolutie moderata a numarului de salariati in constructii si servicii, precum si o majorare semnificativa a preturilor din constructii si comertul cu amanuntul.
 
 
In cadrul anchetei de conjunctura din luna mai 2024, managerii din industria prelucratoare previzioneaza pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +10%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza o relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1%. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +12%).
In sectorul comertului cu amanuntul, managerii au estimat, pentru urmatoarele trei luni, o tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +18%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +15%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere a numarului de salariati (sold conjunctural +18%). Managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +27%).
Conform estimarilor din luna mai 2024, cererea de servicii (cifra de afaceri) va inregistra crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%). Se prevede crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +7%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +10%).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
konsent
noark
rigips
viarom
CONCEPT STRUCTURE
CDS
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
quadratum
EDIT-Structural
Acvatot 2019
concelex
ness project
siniat
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander