Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - MASURI financiare si completari la Legea privind amenajarea teritoriului
MASURI financiare si completari la Legea privind amenajarea teritoriului
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 25 Iul 2019 07:56
In temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) supune dezbaterii, incepand cu data de 24 iulie 2019, textul proiectului de Ordonanta a Guvernului (OG) pentru modificarea si completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul si stabilirea unor masuri financiare.
„In prezent, in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice se deruleaza programul privind finantarea planurilor urbanistice generale ale localitatilor si a regulamentelor locale de urbanism in baza prevederilor Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, cu modificarile si completarile ulterioare (...). Prin noul proiect de act normativ, sub forma de OG, se propune modificarea Legii nr. 350/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel incat programele sa fie multianuale. Transformarea intr-un program multianual ar conduce la asigurarea unui cadru predictibil cu privire la derularea programului de finantare a planurilor urbanistice generale si a regulamentelor locale de urbanism, respectiv a programului pentru finantarea hartilor de risc natural pentru cutremure si alunecari de teren, asigurandu-se astfel conditiile optime de utilizare a terenurilor care ar pune in siguranta planificarea investitiilor. Prin urmare, se va asigura sprijinirea UAT-urilor atat in procesul de initiere a procedurilor de achizitie de servicii de expertiza pentru elaborarea documentatiilor – prin asigurarea creditelor de angajament, cat si in finalizarea documentatiilor – prin asigurarea bugetului necesar”, se arata in nota de fundamentare a proiectului legislativ.
Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii publice pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Bd. Libertatii, nr. 16, Latura Nord, sector 5, Bucuresti, la adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza in termen de 10 zile calendaristice de la publicarea noului proiect de ordonanta ce va fi avizata de Executiv. Pentru a descarca proiectul de OG si nota de fundamentare, click aici!
 
ACADTeraSteelCOVID-19C4E FORUMALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere