Agenda Constructiilor
Joi, 28 Mai 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDRAP: Nou proiect-tip pentru constructii cu grad mare de repetabilitate
MDRAP: Nou proiect-tip pentru constructii cu grad mare de repetabilitate
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 27 Sep 2018 17:03
Timp de zece zile calendaristice, incepand cu data de 26 septembrie 2018, noul proiect de ordin al viceprim-ministrului, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru aprobarea instructiunilor privind continutul-cadru al proiectului-tip pentru constructii cu grad mare de repetabilitate se afla in dezbatere publica. 
Potrivit referatului de aprobare, elaborat de specialistii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), „in practica, proiectul-tip constituie un instrument dedicat dezvoltarii continue a nivelului tehnic si calitativ al lucrarilor de investitii prin eficientizarea proiectarii, executiei constructiilor cu consumuri minime de materiale, manopera si energie, costului acestora, inclusiv din punct de vedere al duratei de executie a lucrarilor. Toate aceste elemente constituie o modalitate de realizare a unui cadru construit sustenabil. Consolidarea macroeconomica se va putea realiza printr-o combinatie de politici fiscal-bugetar-monetare cu politici investitionale, alaturi de institutii-cheie in realizarea programelor de investitii precum Compania Nationala de Investitii si Agentia Nationala de Locuinte, aflate sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, numarandu-se majoritatea autoritatilor publice centrale, componente ale Guvernului, ce deruleaza programe de investitii, finantate din fonduri publice. Adaugam ca proiecte-tip pot fi intalnite in activitatea autoritatilor publice locale ori a altor institutii de interes public. Precizam ca, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 25/2001 privind infiintarea Companiei Nationale de Investitii CNI - SA, cu modificarile si completarile ulterioare, CNI deruleaza programul national de constructii de interes public sau social, ce are in componenta subprograme care presupun constructia de sali de sport, bazine de inot, complexuri sportive, asezaminte culturale, patinoare artificiale etc. Aceste subprograme realizeaza obiective de investitii ce pot avea inclusiv un caracter de repetabilitate”.
In consecinta, propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii publice pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Bd. Libertatii, nr. 16, Latura Nord, sector 5, Bucuresti, la adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la numarul de fax 0372.114.569, dupa cum mai informeaza expertii ministerului de resort. Pentru a descarca referatul de aprobare a proiectului de ordin, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADALLBIMCOVID-19TeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere