Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDRAPFE pregateste modificarea unor acte normative pentru aplicarea Legii 10/1995
MDRAPFE pregateste modificarea unor acte normative pentru aplicarea Legii 10/1995
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 17 Mai 2017 09:32
Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) pregateste modificarea mai multor acte normative pentru aplicarea Legii nr. 10/1995, privind calitatea in constructii.
Astfel, Executivul lucreaza la elaborarea unui proiect de Hotarare de Guvern (HG) pentru modificarea si inlocuirea Anexei 5 din Regulamentul privind agrementul tehnic pentru produse, procedee si echipamente noi in constructii din HG nr. 766/1997, pentru aprobarea unor regulamente privind calitatea in constructii, cu modificarile si completarile ulterioare.
"In vederea implementarii prevederilor Regulamentului (UE) nr. 305/2011 privind comercializarea produselor pentru constructii, care a abrogat Directiva 89/106/CEE, au fost elaborate si promovate, prin ordin comun MDRAPFE - MAI, procedurile privind desemnarea organismelor de evaluare si verificare a constantei performantei si a organismelor de evaluare tehnica europeana a produselor pentru constructii. In aplicarea prevederilor art. 3 alin. (3) din OG nr. 20/2010 privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea unitara a legislatiei UE care armonizeaza conditiile de comercializare a produselor, periodic este aprobata, prin Ordin MDRAPFE, lista ce cuprinde indicativele de referinta ale standardelor romane care transpun standarde europene armonizate din domeniul produselor pentru constructii", a declarat Diana Doina Tenea, director general in cadrul MDRAPFE.
 
Modificari ale activitatilor de verificare si reglementare
O alta HG aflata in lucru se refera la modificarea si completarea HG nr. 925/1995 pentru aprobarea Regulamentului de verificare si expertizare tehnica de calitate a proiectelor, a executiei lucrarilor si a constructiilor, iar un alt proiect de HG aflat in atentia guvernantilor se refera la aprobarea Regulamentului privind activitatea de reglementare in constructii si categoriile de cheltuieli aferente, care va abroga HG nr. 203/2003.
In plus, pentru cresterea gradului de rezistenta la foc a constructiilor si siguranta populatiei si a bunurilor acestora, este in curs de promovare reglementarea tehnica specifica privind protectia la foc a constructiilor (Normativul P118), care urmeaza sa se aplice atat la proiectarea constructiilor noi, cat si la reabilitarea/ modernizarea celor existente. 
Reglementarile tehnice reprezinta o componenta importanta a sistemului calitatii in constructii. Conform datelor MDRAPFE, la finele anului 2016 erau publicate in Monitorul Oficial al Romaniei si/sau in Buletinul Constructiilor un numar total de 778 de coduri, normative, ghiduri, specificatii tehnice si metodologii, din care 232 se refera la structuri si actiuni la nivelul fundatiilor, 64 vizeaza diverse cerinte functionale, 138 - performanta energetica si instalatiile, 19 - securitatea la incendiu si celelalte 325 vizeaza alte activitati.
Toate reglementarile tehnice din domeniul constructiilor au fost publicate pe site-ul oficial al MDRAPFE, fiind disponibile si actualizate permanent. Conform oficialilor, introducerea in sistem a celor aproape 800 de documente a durat aproape un an.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
theda mar
Ubitech
CDS
leviatan
noark
concelex
Acvatot 2019
MAKITA
rigips
ness project
viarom
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander