Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - Ministrul Economiei: Romania va produce masti, combinezoane sanitare si biocide
Ministrul Economiei: Romania va produce masti, combinezoane sanitare si biocide
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 17 Mar 2020 13:18
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca a identificat producatori care doresc sa achizitioneze linii de asamblare pentru producerea de masti si combinezoane sanitare. In continuare, la nivelul ministerului se cauta solutii de parteneriat cu mediul de afaceri pentru productia de substante biocide.
"In urma discutiilor, am identificat producatori care doresc sa achizitioneze linii de asamblare pentru producerea de masti si combinezoane sanitare. Ne mai intereseaza productia de biocide si, in acest sens, cel mai mare producator de cosmetice a solicitat Ministerului Sanatatii o aprobare, si o va obtine repede, pentru deschiderea unei linii de productie a biocidelor. Pe masura ce aceste demersuri se vor finaliza, le vom da publicitatii. Exista o solidaritate foarte mare in randul mediului de afaceri!", a scris ministrul Economiei pe pagina sa de Facebook.
Intr-o alta postare, Virgil Popescu a precizat ca este momentul ca industria productie a materialelor esentiale sa fie repornita.
"Cred ca aceasta criza care a venit peste noi si in Europa ne-a trezit constiinta si am vazut ca e normal si firesc sa avem productie de materiale esentiale in tara noastra. Cred ca e momentul sa repornim industria esentiala in Romania. Vorbim de absolut orice, nu doar de materiale sanitare. In cateva zile vom produce masti de protectie in Romania", a subliniat oficialul.
"Lectia pe care am invatat-o in aceste zile este ca trebuie sa ne bazam pe propria noastra productie, sa nu depindem atat de mult de importuri. De saptamana viitoare sper ca putem incepe sa producem masti in Romania, iar productia de biocide si mai repede. Pentru sprijinirea celor mai afectate domenii de aceasta criza o sa incepem cu masuri graduale, iar acestea sa fie sustinute de Ministerul de Finante. Este nevoie de infuzie de capital in Romania", a mai scris Virgil Popescu pe Facebook.
 
COVID-19TeraSteelbluebeamC4E FORUMACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere