Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Actualitatea interna - EDITIA Martie-Aprilie a revistei Agenda Constructiilor poate fi citita online, gratuit
EDITIA Martie-Aprilie a revistei Agenda Constructiilor poate fi citita online, gratuit
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 30 Mar 2020 06:55
Editia Martie-Aprilie 2020 a revistei Agenda Constructiilor poate fi citita online, gratuit. In noul context determinat de pandemia de coronavirus, toata echipa redactiei lucreaza la distanta, dar va asiguram ca nu vom intrerupe fluxul de stiri si va vom tine la curent, cu responsabilitate si celeritate, ca pana acum, cu toate stirile din constructii, interne si internationale, dar si cu alte informatii care marcheaza perioada dificila pe care o traversam cu totii.
Editia Martie-Aprilie a revistei Agenda Constructiilor cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii, precum si primele estimari referitoare la impactul pandemiei de coronavirus (Covid-19) asupra economiei, in general, si a sectorului de constructii, in particular, conform datelor care erau disponibile in momentul redactarii articolelor.
Tema centrala a editiei o reprezinta piata nationala de sisteme/ echipamente de instalatii - HVAC/ apa-canalizare, de tubulatura etc., in context european si cu perspective datorita investitiilor in retelele utilitare si a programelor nationale si europene de dezvoltare (Casa Verde/ Fotovoltaice, PNDL, PNDR POIM 2014-2020). Revista include si un Top 100+ al furnizorilor de sisteme HVAC & instalatii de apa si gaze, conform cifrelor de afaceri medii disponibile pentru ultimii trei ani pentru companiile incluse in clasament.

Analize tematice pe instalatii HVAC/ tubulatura si TOP 100+ furnizori specializati
In materialul de deschidere, editia abordeaza problematica investitiilor de care va dispune Romania in perioada de programare 2021-2027 pentru dezvoltarea urbana durabila (DUD), finantarile specifice fiind estimate la peste un miliard de euro. Articolul include estimari privind fondurile ce vor fi alocate pe regiuni pentru Romania in perioadele 2014-2023 si 2021-2027, necesarul de investitii pe sectoare economice, alocarile pentru DUD propuse pentru 2021-2029, dar si estimari privind fondurile ce vor fi disponibile prin POR 2021-2027.
In continuare este publicat TOP 100+ Furnizori de sisteme pentru HVAC & instalatii de apa si gaze, urmat de analize sectoriale referitoare la evolutia pietei locale de HVAC si a celei de tubulatura, cu abordarea segmentului vast al investitiilor in extinderea retelelor de apa si canalizare in perioada 2014-2020, cu perspective pentru 2021-2027.
Analiza segmentului de HVAC include previziuni privind evolutia sectoarelor de centrale termice, boilere, cazane comerciale si aer conditionat, date privind activitatea celor peste 500 de companii care asigura livrarea si montajul de sisteme HVAC, noile standarde privind climatul interior, date despre noul program guvernamental “Casa Eficienta Energetic”, precum si opiniile reprezentantilor unor companii importante din domeniu, precum Ariston Thermo Romania, Daikin sau E-acumulatori.ro. In finalul materialului sunt incluse rezultatele si planurile de investitii ale celor mai mari furnizori internationali din domeniu, precum Viessmann, Bosch, Daikin Industries, Ingersoll Rand (Trane), Rettig si Danfoss. Analiza pietei de tubulatura include date despre principalele investitii care vor sustine furnizorii si companiile din domeniu, pana in 2027 si date despre cele mai mari investitii aflate in derulare si gestionate de companiile regionale de apa.

Rubrici noi: Digitalizare si Piata Muncii
Rubrica dedicata digitalizarii include date statistice referitoare la afacerile din sectorul tehnologic si centrele tehnologice din Romania, problematica trecerii la Factory 4.0, dar si tendintele din tehnologie cu impact major in urmatorul deceniu.
Editia include, in premiera, o sectiune dedicata pietei muncii din sectorul constructiilor, in prima editie fiind tratata situatia actuala si necesarul de lucratori estimati in constructii, posibilitatea Romaniei de a forma si pastra capital de lucru, dar sunt tratate si evenimentele majore ale acestui inceput de an - Brexit si pandemia de coronavirus -, care au capacitatea de a reconfigura piata muncii din Romania.
Sectiunea de Produse & Tehnologii trateaza cele mai recente inovatii din domeniul echipamentelor HVAC, in contextul cerintelor tot mai exigente de eficienta energetica, si alte solutii ale viitorului in acest domeniu, precum si alte tehnologii inovatoare promovate de companii precum Liebherr, Henkel si Ejot.
Rubrica de opinii reflecta aspecte legate de evolutia proceselor de constructii pe santiere, care vor cunoaste o revolutie in momentul adoptarii la scara larga a tehnologiilor de inteligenta artificiala (AI), reliefate de Constantin Pelehra, Managing Consultant la Horváth & Partners. Despre perspectivele pietei de instalatii si echipamente fotovoltaice vorbeste Dan Tudose, managerul portalului E-acumulatori.ro, despre noile huburi logistice din Romania - Andrei Brinzea, Partner Land & Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox, alte opinii find conturate de Elena Claudia Iordache, directorul executiv al MHS Truck & Bus Romania (importatorul masinilor MAN in Romania) si Radu Parvu, directorul general al companiei Movi Construct.
Sectiunea de Antreprenori & Dezvoltatori include date privind activitatea si planurile companiilor Skanska, Masterbuild, FCC Construccion, Prime Kapital, Impact SA, NEPI Rockcastle si WDP. La randul sau, rubrica Info-Santiere include date despre cele mai noi proiecte lansate de dezvoltatori, dar si stadiul unor mari proiecte publice de infrastructura, iar la Corporatii sunt incluse rezultatele financiare ale unor mari grupuri internationale de constructii, precum CRH, HeidelbergCement, Hempel, LafargeHolcim, Liberty Galati, Saint-Gobain, Wienerberger si Sika.
 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergieshiltiABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
MAKITA
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
noark
leviatan
GEWISS
Arduro
quadratum
EDIT-Structural
concelex
strabag nivel 1
CDS
BogArt
EURO BUILD
ELECTROGRUP
SSAB
VEGO
rigips
DRS
Ubitech
konsent
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
AED

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<