Agenda Constructiilor
Luni, 25 Mai 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - PRESEDINTIE: Mihai Fifor, desemnat premier interimar
PRESEDINTIE: Mihai Fifor, desemnat premier interimar
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 16 Ian 2018 19:13
In cursul zilei de marti, 16 ianuarie a.c., dupa ce a luat act de demisia lui Mihai Tudose, presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, l-a desemnat premier interimar pe Mihai Fifor, ministrul Apararii Nationale si, in vederea solutionarii urgente a crizei politice (pentru a nu exista repercusiuni economice), a chemat la consultari partidele si formatiunile parlamentare pentru miercuri, 17 ianuarie 2018. In acest sens, coalitia aflata la putere (PSD-ALDE) urmeaza sa constituie o delegatie, condusa de presedintele PSD, care sa participe la consultari si, potrivit celor mai recente informatii, coalitia va propune presedintelui Klaus Iohannis un nou premier, in persoana Vioricai Dancila, europarlamentar din partea PSD. Cel mai probabil, partidele din opozitie vor propune presedintelui, la consultari, declansarea de alegeri anticipate. Tot marti, 16 ianuarie 2018, in jurul orei 15.00, decretele privind incetarea functiei de prim-ministru a lui Mihai Tudose si pentru desemnarea lui Mihai Fifor ca premier interimar au fost semnate de presedintele Klaus Iohannis si publicate in Monitorul Oficial al Romaniei. Anterior, presedintele tarii a declarat ca a convocat consultari pentru miercuri cu partidele parlamentare, subliniind ca vrea o solutie cat mai rapida pentru rezolvarea crizei politice.
In ceea ce priveste modul de conturare a propunerii PSD pentru functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei, in cadrul unei conferinte ce a avut loc recent la sediul central al PSD, presedintele acestui partid, Liviu Dragnea, a declarat: "Am avut sedinta CExN, in urma deciziei de aseara, pentru a discuta si stabili impreuna care este propunerea noastra de prim-ministru care va fi inaintata presedintelui Romaniei. A fost o procedura noua in CExN, in care au fost mai multe propuneri, cei care au propus si-au sustinut propunerile respective, a fost o discutie foarte buna si am ajuns la concluzia cu totii ca genul asta de discutii, de proceduri sunt cele mai bune si mai sanatoase. In final, a fost votata doamna Viorica Dancila - seful delegatiei PSD la Parlamentul European, doar cu o abtinere. Si eu am cerut colegilor mei sa fie de acord sa avem un dialog cu doamna Viorica Dancila inainte de a supune la vot aceasta propunere. Eu i-am pus foarte multe intrebari, colegii au pus foarte multe intrebari generate de o mare parte din cauzele care au facut sa ajungem in aceasta situatie. Au fost intrebari puse civilizat, s-a raspuns civilizat si intentia mea a fost ca doamna Viorica Dancila, daca va fi acceptata de presedintele Romaniei, sa fie constienta de riscurile la care se expune si de greselile pe care le-ar putea face si care sa duca la o relatie tensionata cu colegii din partid sau cu membri din Guvern sau la o comunicare defectuoasa. Doamna Viorica Dancila a fost propusa de Niculae Badalau. De asemenea, au sustinut si colegele din organizatia de femei aceasta propunere. A fost o discutie buna, o intalnire buna, care sper sa aiba finalitate la presedintele Romaniei".
Prima sedinta de Guvern condusa de prim-ministrul interimar Mihai Fifor va avea loc miercuri, 17 ianuarie 2018, de la ora 13.00, dupa cum au anuntat surse oficiale.
Dupa ce a participat la sedinta CExN al PSD, in cadrul careia a fost propusa ca premier din partea principalului partid aflat la putere, Viorica Dancila a facut primele declaratii pe marginea acestui subiect. "Le multumesc foarte mult colegilor mei pentru increderea acordata, acest lucru ma onoreaza, dar ma si responsabilizeaza, nu pot sa fac declaratii pana cand nu vad daca domnul presedinte Klaus Iohannis ma desemneaza", a afirmat Viorica Dancila la iesirea sa din sediul central al PSD. Pentru informatii suplimentare, www.gov.ro
 
ACADALLBIMCOVID-19TeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere