Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - REVEAL: Eliminarea deseurilor - cea mai urgenta problema ecologica in constructii
REVEAL: Eliminarea deseurilor - cea mai urgenta problema ecologica in constructii
Actualitatea interna Publicat de AG&F 06 Iul 2022 12:03
Este cunoscut faptul ca in societatea actuala se produc tot mai multe deseuri, din cauza stilului de viata modern al oamenilor si ca acestea reprezinta una din cele mai mari surse de poluare cu impact direct si major asupra mediului si calitatii vietii.
In acest context, Reveal Marketing Research a derulat un studiu reprezentativ la nivel national pentru a intelege perceptiile romanilor si ale specialistilor din domeniu despre deseurile din constructii.
 
7 din 10 romani, ingrijorati de eliminarea deseurilor
Pentru tinerii specialisti sub 45 ani, problema deseurilor in constructii este cea mai alarmanta (56%)
Problemele ecologice din domeniul constructiilor sunt constientizate din ce in ce mai mult de catre romani
Rezultatele studiului arata ca 6 din 10 romani sunt ingrijorati in mare masura de toate problemele ecologice asociate domeniului constructiilor care influenteaza calitatea vietii. In prezent, cea mai mare ingrijorare a acestora este legata de eliminarea deseurilor in locuri inadecvate (69%) si de volumul de materiale nereciclabile utilizate (61%).
 
Tinerii specialisti in constructii, cei mai ingrijorati
In cazul specialistilor in constructii, putem observa ca cele mai importante ingrijorari referitoare la acest domeniu de activitate sunt reprezentate de utilizarea combustibililor fosili in constructii (54%), emisiile de carbon (53%) si de utilizarea energiei electrice din surse neregenerabile (52%).
O diferenta semnificativa de perceptie se inregistreaza in cazul specialistilor tineri, sub 45 ani in cazul carora eliminarea deseurilor din constructii in locuri inadecvate (56%) este astazi cea mai urgenta problema ecologica din domeniul constructiilor.
Preocuparea specialistilor referitor la combaterea problemei deseurilor din constructii se observa si in practica lor de zi cu zi, 40% dintre acestia preferand sa utilizeze BCA in proiectele lor. Acest comportament de consum poate fi explicat prin particularitatile materialului BCA, ce permit prelucrarea sa facila, fara pierderi, diminuand cantitatea de deseuri produse pe santier.
 
Cum arata profilul celor mai preocupati romani de problema deseurilor din constructii?
Persoanele cu varsta sub 45 de ani sunt cele mai bine informate cu privire la atributele ecologice ale materialelor de constructii (55%), aceasta fiind categoria de varsta care alege in cea mai mare masura materialul de zidarie BCA pentru locuintele lor.
Aceeasi tendinta in ceea ce priveste preferinta pentru materialul de zidarie ales poate fi observata si in cazul celor care au construit/ achizitionat in ultimii doi ani o locuinta sau care sunt in proces de constructie / achizitionare a unei locuinte (42%).
 
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulman and machineMESENBURG
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
strabag nivel 1
BMI_Icopal
BALTIC
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
viarom
rigips
Ubitech
hilti
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023