Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CNIPMMR: Orice modificare fiscala necesara trebuie facuta din ianuarie 2024
CNIPMMR: Orice modificare fiscala necesara trebuie facuta din ianuarie 2024
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 19 Iul 2023 11:04
Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania, Florin Jianu, a declarat, marti, ca orice fel de modificare fiscala trebuie facuta de la 1 ianuarie 2024, iar Guvernul trebuie sa dea primul exemplu in privinta echilibrarii bugetului de stat si, mai ales, a cheltuielilor.
Premierul Marcel Ciolacu a avut consultari, la Palatul Victoria, cu reprezentanti ai CNIMMR si ai Confederatiei Patronale Concordia.
"Ceea ce am solicitat, impreuna cu partenerii nostri, a fost stabilitate si predictibilitate. Orice fel de necesara modificare fiscala trebuie facuta de la 1 ianuarie 2024. Acesta este mesajul pe care noi l-am transmis. Apoi, Guvernul trebuie sa dea primul exemplu in ceea ce inseamna echilibrarea bugetului de stat si, mai ales, a cheltuielilor. Am spus niste lucruri foarte clare legat de fondurile europene. Din perioada 2021 - 2027, pana in acest moment, nu s-a cheltuit niciun euro. S-au promis 490 de apeluri in valoare de 36,8 miliarde de euro si nu s-a cheltuit niciun euro. In continuare, se fac agentii, in continuare sunt angajari la bugetul de stat. Or, ceea ce noi am solicitat din partea mediului privat a fost echitate", a afirmat Jianu, la finalul discutiilor.
La randul sau, presedintele Confederatiei Patronale Concordia, Dan Sucu, a precizat ca recomandarea facuta guvernantilor este aceea de a lucra impreuna in vederea gasirii celor mai bune solutii.
"In primul rand, ii multumim domnului prim-ministru si echipei dansului ca ne-a ascultat, dansul pare sa aiba o disponibilitate serioasa pentru a discuta cu patronatele si, in general, pentru tot ce inseamna dialogul social. Am observat si ne-a explicat despre dezechilibrele care exista in clipa de fata pe parte fiscala. Sigur, ne-a solicitat ajutorul, in acelasi timp suntem de acord cu ajutorul pe care dansul il solicita, dar, in acelasi timp, ne asteptam ca Guvernul sa fie primul care da exemplu prin economiile pe care le-ar putea face. Nu putem doar sa solicitam de la societati si de la contribuabili sa plateasca, in primul rand ar trebui ca Guvernul sa-si faca ordine in propria curte. (...) Fiecare dintre noi avem ceva de facut, fiecare dintre noi putem sa contribuim. Dansii stiu mai bine unde pot face economii", a transmis Sucu.
Jianu si Sucu au subliniat ca se asteapta ca Guvernul sa aduca la cunostinta mediului de afaceri masurile pe care intentioneaza sa le adopte, mentionand ca au primit asigurari in acest sens.
"Eu cred ca Guvernul trebuie sa iasa, in primul rand, si sa spuna care sunt masurile asumate pe care le propune mediului de afaceri. Impreuna cu partenerii nostri, am solicitat ca aceste masuri sa ne fie si noua trimise, sa fie insotite de analize de impact si noi sa raspundem in consecinta acestor masuri. (...) Am primit foarte multe intrebari din spatiul public si nu as vrea sa comentez punctual pe o masura sau alta, pentru ca am avut o inflatie de masuri, foarte multe intrebari cu privire la o masura sau alta", a explicat Florin Jianu.
La randul sau, Dan Sucu, a punctat ca solicitarea reprezentantilor mediului de afaceri a fost aceea de a le fi prezentata o lista clara de masuri din partea Guvernului.
"Noi am solicitat sa ne dea aceasta lista clara cu ceea ce intentioneaza sa faca. Apoi, sigur ca vom vorbi cu fiecare industrie in parte, cu fiecare asociatie patronala in parte. Vom putea sa venim cu niste solutii, poate chiar mai bune decat solutiile propuse. In mod normal, in cel mult 10 zile, am putea sa definitivam tot ceea ce e de definitivat. Au fost discutii de principiu, au fost o gramada de propuneri, dar nimic, in clipa de fata, nu este definitivat. De aceea, este absolut normal, noi suntem confederatii patronale largi, cu un numar foarte mare de membri, dorim sa ne informam membri pe baza unor lucruri certe si sa primim un feedback corect din partea membrilor nostri ca sa putem sa transmitem mai departe. Noi avem o lege a dialogului social pe care trebuie sa o respectam", a evidentiat Sucu. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
TotalEnergiesSISECAMhiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
MAKITA
viarom
DRS
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
quadratum
leviatan
ELECTROGRUP
SIGM
rigips
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
AED
theda mar
BogArt
ness project
concelex
konsent
Acvatot 2019
Arduro
noark
strabag nivel 1
VEGO

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<