Agenda Constructiilor
Marti, 31 Martie 2020
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - COLLIERS a consiliat Nepi Rockcastle in vanzarea strategica a portofoliului de birouri
COLLIERS a consiliat Nepi Rockcastle in vanzarea strategica a portofoliului de birouri
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 17 Dec 2019 12:10
Compania de consultanta imobiliara Colliers International Romania a consiliat Nepi Rockcastle, investitor si dezvoltator de proprietati comerciale, in vanzarea strategica a portofoliului local ce include patru proiecte de birouri. Proprietatile, localizate in Bucuresti si Timisoara, au fost achizitionate de catre AFI Europe. Valoarea tranzactiei este de peste 300 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare si complexa tranzactie de birouri incheiata pe piata din Romania. 
"Vanzarea portofoliului de birouri din Romania si pretul obtinut sustin strategia Nepi Rockcastle de focalizare si crestere pe sectorul de retail european. O tranzactie la acest nivel reprezinta un eveniment de referinta pentru piata locala si ii dovedeste potentialul, mai ales avand in vedere interesul puternic inregistrat din partea investitorilor pentru acest portofoliu. (...) Am avut ocazia sa asistam Nepi Rockastle in achizitia initiala a doua proiecte din acest portofoliu, Floreasca Business Park in 2010 si City Business Center in 2012, si am incredere ca aceste investitii au furnizat randamente totale atractive clientului nostru", a declarat Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International (foto).
"Nivelul de complexitate a tranzactiei a fost remarcabil, avand patru active diferite cu o suprafata de peste 118.000 mp si un numar ridicat de chiriasi. Marimea tranzactiei a determinat multi investitori noi sa ia in calcul Romania, astfel incat cu siguranta ramane apetit pentru mai multe tranzactii. Ma bucur sa vad ca AFI Europe au achizitionat intreg portofoliul, demonstrand astfel angajamentul pentru piata din Romania", a explicat Mihai Patrulescu, Senior Associate Investment Services in cadrul Colliers.
Vanzarea portofoliului de birouri Nepi este una dintre cele mai mari si mai complexe tranzactii efectuate vreodata pe piata imobiliara din Romania si cea mai mare tranzactie din zona de office. De asemenea, este cea mai mare vanzare strategica a unui portofoliu intermediata de Colliers Romania, pe langa vanzarea portofoliului logistic al CA Immo in 2015, si cea mai mare tranzactie de birouri asistata de companie, Colliers fiind implicata anterior in tranzactionarea de proiecte individuale de birouri de volume mari (circa 100 milioane de euro sau mai mult) in orase cheie de pe piata locala, incluzand Floreasca Business Park, City Business Center, Floreasca Park, The Bridge si The Office.
Cu o suprafata inchiriabila de peste 118.000 mp si cu peste 120 de chiriasi, portofoliul Nepi cuprinde trei cladiri de top in Bucuresti - Aviatorilor 8, Floreasca Business Park, The Lakeview - si o cladire de birouri in Timisoara - City Business Centre. Toate cele patru proprietati sunt active de calitate, cu certificari verzi obtinute de-a lungul timpului (BREEAM), localizate strategic in cele mai cautate centre de afaceri din Romania, preferate de sediile multinationalelor. 
Cu o rata de ocupare de 100%, Aviatorilor 8 (8.200 mp) este o cladire de birouri boutique, in principalul centru de afaceri (CBD) din Bucuresti. Dezvoltat de Nepi Rockcastle, proiectul a atras chiriasi de renume international, precum Philip Morris, General Electric si FitBit. Floreasca Business Park (36.500 mp) se afla in subpiata Floreasca - Barbu Vacarescu, oferind acces facil la metrou si la toate facilitatile oferite de centrul comercial Promenada si atragand chiriasi precum Wipro, Goodyear Dunlop, L’Oreal, Lenovo si Regus. Tot in Bucuresti, The Lakeview (26.000 mp), livrat in 2011, gazduieste, de asemenea, chiriasi puternici, inclusiv Huawei, Novartis si General Electric. City Business Center (48.000 mp) are o arhitectura unica si o structura eficienta, astfel ca prestigiul sau a atras nume precum Hella, Wipro, Bosch, Toluna si Helpline, ceea ce il face sa fie o locatie preferata in Timisoara.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMACADTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere