Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - KPMG Legal a asistat Paval Holding in tranzactia de achizitie a activelor CA Immo
KPMG Legal a asistat Paval Holding in tranzactia de achizitie a activelor CA Immo
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 24 Nov 2022 13:26
Echipa integrata de avocati si consultanti din cadrul societatii de avocatura KPMG Legal – Toncescu si Asociatii, KPMG Advisory si KPMG Tax, condusa de Alexandru Mocanescu, Bogdan Vaduva/Elena Surdeanu si Daniel Pana, a asistat Paval Holding in achizitia portofoliului de birouri detinut de CA Immo in Romania si preluarea echipei de management, in cea mai mare tranzactie realizata pe piata imobiliara din Romania.
Acestia au acordat asistenta juridica, financiara si fiscala atat in procesul de due-diligence, cat si consultanta juridica pe parcursul procesului de redactare, negociere si semnare a documentelor tranzactiei, oferind de asemenea si asistenta juridica privind obtinerea aprobarii Consiliului Concurentei.
Portofoliul CA Immo include 7 proiecte de birouri clasa A situate in Bucuresti: Bucharest Business Park, Campus 6.1, Europe House, Opera Center 1 si 2, Orhideea Towers si River Place care, impreuna, insumeaza o suprafata inchiriabila de 165.000 mp.
Paval Holding este vehiculul de investitii al familiei Paval, cel mai mare grup antreprenorial local, care detine Dedeman si multiple alte investitii de mare profil in Romania.
Karina Paval, Vicepresedinte Paval Holding: “Prin aceasta achizitie reconfirmam increderea noastra in potentialul pe termen lung al sectorului imobiliar, securizand cladiri performante de birouri, de clasa A, in locatii ireplicabile din Capitala. In plus, ne bucuram sa preluam si echipa locala de management, o echipa bine sudata si experimentata, care va continua sa asigure succesul acestui portofoiu. As dori sa multumesc KPMG Romania si KPMG Legal - Toncescu si Asociatii pentru profesionalismul de care au dat dovada si pentru sprijinul acordat in gestionarea acestei tranzactii complexe, intr-un timp record”.
Alexandru Mocanescu, Partener, Head of real estate, KPMG Legal – Toncescu si Asociatii: “In primul rand, multumim Karinei Paval, Vicepresedinte Paval Holding, pentru increderea acordata echipei noastre in gestionarea acestui proiect deosebit de important pentru grupul Paval Holding si pentru piata imobiliara din Romania. Proiectul a putut fi realizat intr-un timp record datorita profesionalismului si colaborarii foarte bune cu echipa de imobiliare a Paval Holding. Aceasta achizitie arata inca o data increderea clientului nostru in piata din Romania si constituie un semnal pozitiv pentru capitalul romanesc si piata locala in ansamblul sau”.
René Schöb, Partener Consultanta Fiscala, Head of KPMG Tax and Legal, KPMG in Romania: “Multumesc echipei integrate de avocati si consultanti pentru o experienta extraordinara si pentru succesul unui proiect de o asemenea anvergura – cea mai mare tranzactie imobiliara realizata vreodata in Romania. Profesionalismul echipei Paval Holding a fost esential si multumim pentru increderea acordata KPMG Legal – Toncescu si Asociatii, KPMG Advisory si KPMG Tax si serviciilor complexe necesare unei tranzactii ce va intra in istoria pietei imobiliare din Romania”.
Bogdan Vaduva, Partener KPMG Romania, Liderul Departamentului de Consultanta in Tranzactii: „Suntem incantati ca am facut parte din cea mai importanta tranzactie realizata pe piata imobiliara din Romania si ca am asistat clientul nostru, Paval Holding, pe parcursul intregului proces de achizitie. Am lucrat indeaproape cu puternica echipa de proiect a clientului in fiecare etapa a tranzactiei. Aceasta achizitie emblematica confirma inca o data angajamentul clientului nostru de a investi in afaceri durabile in Romania si de a-si consolida pozitia in domeniul imobiliare. Multumesc echipei de Deal Advisory condusa de Elena Surdeanu pentru succesul unui proiect de anvergura si excelenta comunicare cu clientul nostru”.
Daniel Pana, Partener, Consultanta Fiscala, KPMG in Romania: “Am lucrat intr-o echipa integrata, multidisciplinara, impreuna cu profesionisti din partea Paval Holding, dar si colegi din KPMG Legal si KPMG Advisory. Impreuna, ne-am implicat in estimarea impactului aspectelor fiscale asupra acestei tranzactii, inclusiv asupra pretului platit de cumparator. De asemenea, in stransa cooperare cu clientul nostru si colegii din KPMG Legal, ne-am asigurat ca aspectele fiscale importante sunt surprinse in documentele de vanzare-cumparare. Multumesc mult echipei conduse de Monica Iordache, care a gestionat direct comunicarea dintre Paval Holding si CA Immo pe subiecte de taxe”.
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
theda mar
siniat
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
rigips
EDIT-Structural
noark
strabag nivel 1
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
concelex
MAKITA
CDS
leviatan
quadratum
ness project

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander