Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - MOREANU: Facturarea electronica in achizitii publice, in vigoare din octombrie 2020
MOREANU: Facturarea electronica in achizitii publice, in vigoare din octombrie 2020
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 14 Sep 2020 07:15
A fost publicata si va intra in vigoare, in termen de 30 de zile, o noua Lege privind facturarea electronica in domeniul achizitiilor publice.
Aceasta Lege transpune in legislatia nationala o Directiva UE din anul 2014 si are drept scop facilitarea procesului de achizitii publice transfrontaliere in Uniunea Europeana.
Se instituie un standard de facturare electronica unic la nivel european care faciliteaza interoperativitatea companiilor care doresc sa desfasoare achizitii publice transfrontaliere.
Scopul final al facturilor electronice este ca generarea, transmiterea, primirea si prelucrarea facturilor sa se realizeze integral automatizat in temeiul Legilor privind achizitiile publice. Conform noii Legi, factura electronica este aceea emisa, transmisa si primita in format electronic strucurat care permite prelucarea automata.
Elementele principale ale unei facturi electronice sunt: a) identificatorii de proces si de factura; b) data facturii; c) informatii privind identificarea persoanei impozabile care a livrat produsele, a prestat serviciile sau a executat lucrarile; d) informatii privind cumparatorul; e) informatii privind beneficiarul platii; f) informatii privind reprezentantul fiscal al vanzatorului; g) identificarea tipului de produse furnizate, servicii prestate sau lucrari executate; h) referirea la contractul de achizitii publice/sectoriale, de concesiune de lucrari si servicii, precum si, dupa caz, la contractul de achizitii publice in domeniile apararii si securitatii; i) detalii privind livrarea produselor/prestarea serviciilor/executarea lucrarilor; j) instructiuni de plata; k) informatii privind creditari sau debitari; l) informatii privind pozitiile de pe factura; m) totalurile facturii; n) defalcarea TVA.
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
Acvatot 2019
FRONTALE
leviatan
viarom
theda mar
concelex
CONCEPT STRUCTURE
CDS
MAKITA
ness project
noark
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander