Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - MOREANU: Modificare a Legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor
MOREANU: Modificare a Legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 13 Iul 2020 09:53
La inceputul acestei luni a fost adoptata o noua Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005, privind performanta energetica a cladirilor.
Scopul prezentei legi este promovarea masurilor pentru cresterea performantei energetice a cladirilor, luand in considerare conditiile climatice exterioare si de amplasament, cerintele de confort interior, de nivel optim din punctul de vedere al costurilor si al cerintelor de preformanta energetica, precum si pentru ameliorarea aspectului urbanistic al localitatilor.
Pentru sprijinirea parcului national de cladiri rezidentiale si nerezidentiale si transformarea sa treptata intr-un parc imobiliar cu un nivel ridicat de eficienta energetica pana in anul 2050, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei elaboreaza o strategie de renovare pe termen lung care se aproba prin hotararea Guvernului.
In cazul cladirilor noi, precum si in cazul renovarii majore a cladirilor existente, se respecta cerintele referitoare la sistemele tehnice, in vigoare la data intocmirii proiectelor cu privire la performanta energetica globala.
Pentru cladirile noi, al caror certificat de urbanism este emis dupa data de 20 septembrie 2020, investitorii sunt obligati sa asigure echiparea cu dispozitive de autoreglare pentru reglarea distincta a temperaturii si calitatii aerului interior. In fiecare incapere incalzita/racita direct sau intr-o zona incalzita/racita din cladire si/sau unitate de cladire, trebuie sa existe dispozitive de autoreglare, in cazul in care acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic si economic.
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
noark
Ubitech
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
strabag nivel 1
concelex
siniat
ness project
CDS
theda mar
MAKITA
rigips
quadratum
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander