Agenda Constructiilor
Vineri, 05 Iunie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - VIALES: Daune de 3,5 milioane euro intr-un arbitraj pe un proiect de infrastructura
VIALES: Daune de 3,5 milioane euro intr-un arbitraj pe un proiect de infrastructura
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 31 Ian 2020 13:16
Practica de litigii din cadrul Reff & Asociatii, societatea de avocati membra a retelei globale Deloitte Legal, a reprezentat cu succes un consortiu de societati din domeniul constructiilor, al carui lider este societatea spaniola Viales Y Obras Publicas SA Cuenca, intr-o procedura de arbitraj comercial international legata de executarea unor lucrari de infrastructura rutiera de interes national in baza unui contract de tip FIDIC. Disputa a vizat decizia autoritatii contractante de reziliere a contractului incheiat cu consortiul de societati din care face parte Viales Y Obras Publicas SA Cuenca, executarea obligatiilor contractuale de catre ambele parti, precum si prejudiciile cauzate ca urmare a neexecutarii obligatiilor contractuale de catre autoritatea contractanta.
Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei a obligat autoritatea contractanta la plata unor despagubiri in valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro si a respins integral solicitarile acesteia din urma, in cuantum de aproximativ 1,5 milioane de euro. Sentinta favorabila consortiului reprezentat de Reff & Asociatii este definitiva si executorie, insa impotriva acesteia poate fi formulata o actiune in anulare la Curtea de Apel Bucuresti. 
"Ne bucuram ca am putut reprezenta clientul nostru in acest proiect complex, precum si ca solutia a rasplatit increderea acestuia de a initia si parcurge procedurile de solutionare a disputei in fata Curtii de Arbitraj de la Bucuresti (CCIR). A fost un efort pentru care trebuie felicitata intreaga echipa de proiect, din care au facut parte Raluca Rusu-Oana, Senior Associate, si Lorena Slevoaca, Senior Associate", a declarat Mihnea Galgotiu-Sararu, Senior Managing Associate la Reff & Asociatii si coordonatorul diviziei de litigii comerciale.
Practica de litigii din cadrul Reff & Asociatii, ce cuprinde peste 20 de avocati, acopera toate tipurile de proiecte de litigii din mediul de afaceri, de la cauze fiscale, la dispute comerciale si administrative. Compania are o echipa de 70 de avocati in Romania.
 
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelbluebeamCOVID-19C4E FORUM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere