Agenda Constructiilor
Vineri, 23 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ACI Cluj: Crestere de aproape trei ori a afacerilor derulate si revenire pe profit
ACI Cluj: Crestere de aproape trei ori a afacerilor derulate si revenire pe profit
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 10 Iul 2020 06:16
Compania de constructii ACI Cluj a incheiat anul 2019 cu o crestere de aproape trei ori a business-ului si revenirea la profitabilitate. Astfel, conform datelor publice, societatea clujeana a incheiat anul fiscal anterior cu o cifra de afaceri de 224 milioane de lei (circa 46,3 milioane de euro), in crestere cu 181,4% fata de nivelul de 79,6 milioane de lei raportat la sfarsitul lui 2018. Totodata, rezultatele companiei indica realizarea unui profit net de 17,7 milioane de lei in 2019 (net superior pierderii de 8,6 milioane de lei din 2018, dar si mentinerea unui nivel mediu de 280 de angajati.
Printre cele mai mari lucrari in care este implicata compania ACI Cluj in acest moment se afla constructia stadionului Arcul de Triumf din Bucuresti, constructia cladirii administrative si a conductei de transport al gazelor naturale Iasi - Ungheni - Chisinau (Faza II) si a inceput, recent, lucrarile la HUB UT Cluj-Napoca, investitie ce presupune transformarea fostei Case de Moda si a fostului sediu al Bancii Transilvania de pe str. George Baritiu nr. 4-6 in spatii de invatamant.
La inceputul lunii iulie 2020, companiei ACI Cluj i-a fost deschis un dosar de solicitare a insolventei la Tribunalul Cluj, la cererea societatii Indprodcom SRL,. Referitor la acest dosar, reprezentantii constructorului precizeaza ca Aci Cluj nu inregistreaza debite fata de Indprodcom, situatia fiind, de fapt, total opusa.
"Potrivit evidentelor financiar-contabile ale subscrisei, ACI Cluj SA nu inregistreaza debite fata de Indprodcom SRL, ci societatea Indprodcom SRL inregistreaza debite restante fata de subscrisa ACI Cluj SA. Mentionam ca pretinsele creante ale Indprodcom, in realitate, au fost achitate de catre ACI Cluj SA direct catre prestatorii de servicii/ subantreprenorii acesteia, optiune la care s-a recurs din cauza neplatii de catre Indprodcom a sumelor inscrise in facturile fiscale emise de catre respectivii prestatori de servicii/ subantreprenori aferent serviciilor prestate si a lucrarilor executate", arata conducerea ACI Cluj intr-o notificare.
Reprezentantii companiei clujene mai precizeaza ca ACI Cluj nu se afla in situatie de insolventa prezumata sau iminenta, fiind achitate debitele exigibile si, totodata, dispunand de fonduri banesti pentru plata la scadenta a datoriilor exigibile angajate, situatie confirmata si de rezultatele financiare foarte bune din 2019.
Conducerea ACI Cluj mai precizeaza ca vor contesta starea de insolventa, in acord cu prevederile legale, in vederea respingerii cererii de deschidere a procedurii de insolventa.
"Dorim sa asiguram colaboratorii subscrisei ACI Cluj SA ca vom continua prestarea serviciilor si/sau executarea lucrarilor contractate, aplicand aceleasi principii si in baza convingerilor care ne-au consacrat, iar, pe de alta parte, nu exista motive legale, tehnice ori economico-financiare care sa diminueaze increderea castigata de-a lungul timpului, disputa deferita instantei de judecata de catre partenerul contractual Indprodcom fiind doar o incercare de constrangere, un factor de presiune, pentru ca subscrisa ACI Cluj SA sa efectuez plata unor sume pe care nu le datoreaza", mai precizeaza reprezentantii ACI Cluj.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19elmas_1octAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere