Agenda Constructiilor
Luni, 27 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ARACO: Constructorii nu vor participa la licitatii pe proiecte cu preturi neactualizate
ARACO: Constructorii nu vor participa la licitatii pe proiecte cu preturi neactualizate
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 05 Aug 2021 10:25
Proiectele pentru care se fac licitatii anul acesta nu sunt actualizate la noile preturi, iar valorile cu care s-a mers in PNRR nu tin cont de majorarea preturilor la materialele de constructii, a declarat Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor din Constructii (ARACO), pentru National.ro. Reprezentantul constructorilor avertizeaza ca, in aceste conditii, nu vor exista firme care sa participe la licitatii pe proiecte cu preturi neactualizate. Majorarea preturilor la materialele de constructii, survenita la inceputul acestui an, a afectat grav intregul sector al constructiilor, care asteapta acum o solutie din partea Guvernului.
"Din cauza luptei politice din interiorul PNL, sansele de modificare a legislatiei se compromit. Stiu ca se lucreaza in minister la un proiect de act normativ, insa, din culise, mi s-a spus ca premierul este rezervat in a sustine o solutie. Probabil pentru ca se pune problema de unde sa puna banii astia. Si, daca la unele proiecte europene, care mai au o rezerva tehnica pentru majorarile de preturi, toate celelalte majorari trebuie acoperite din alocari suplimentare, probabil rectificari bugetare. Pe de alta parte, daca nu se intampla treaba asta si majorarea de preturi la materiale ramane pe umerii constructorilor, acestia ingenuncheaza. Avem multe firme in asociatie care au spus ca pana nu au solutia clara nu mai lucreaza pentru ca nu isi pot permite sa cumpere ceva la preturi care sunt majorate cu 40%, 50% si chiar 60%. Avem firme care si-au trimis oamenii acasa si asteapta solutii, deci avem deja santiere oprite", a declarat Laurentiu Plosceanu, presedintele ARACO.
ARACO a solicitat Executivului o solutie care sa produca efecte de la inceputul anului, de cand s-au scumpit materialele de constructii, nu din septembrie sau octombrie, ca sa se acopere tot ce s-a lucrat pana acum.
Pentru a citi articolul complet, click aici!
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
EDIT-Structural
theda mar
strabag nivel 1
viarom
MAKITA
rigips
Acvatot 2019
quadratum
ness project
CONCEPT STRUCTURE
noark
konsent
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
siniat
Ubitech
CDS

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander