Agenda Constructiilor
Duminica, 20 Octombrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - BREC: Circa 728.500 de mp de noi spatii comerciale si logistice vor fi livrate in 2024
BREC: Circa 728.500 de mp de noi spatii comerciale si logistice vor fi livrate in 2024
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 18 Oct 2024 12:23
Sectoarele de retail si logistica isi continua dezvoltarea in 2024, cu o suprafata cumulata de 728.500 mp reprezentand stocul nou adaugat in acest an, conform concluziilor din cadrul Omnichannel Conference, eveniment organizat ieri la Bucuresti. 
Sectorul de retail a avut o evolutie constanta anul acesta, cand piata va absorbi un stoc nou de 170.000 mp. Din aceasta suprafata, 41% (70.000 mp) au fost livrati la Pitesti – un centrul comercial de 52.000 mp finalizat in primavara si un retail park de 17.000 mp in aceasta toamna. Orase mai mici precum Curtea de Arges, Crevedia si Moinesti sunt pe lista celor cu proiecte prevazute a fi livrate pana la final de an.
Conform CBRE Romania, in primele noua luni ale anului au intrat pe piata romaneasca brandurile Rituals, Kiko Milano, Budmil, Stefanel, Bogner, Happy Restaurants, Hesburger, Froo, Good2Go si Brooklyn: beauty, moda & articole sportive, restaurante si magazine de proximitate. 
In Bucuresti se remarca investitii considerabile ce depasesc 100 milioane de euro in reconversia si modernizarea unor cladiri istorice precum Hala Ford si Palatul Stirbei.
 
 
One United Properties are in lucru un amplu proces de consolidare si modernizare la Hala Ford. Dupa restaurare, aceasta se va deschide sub numele One Gallery si va include, pe langa birouri moderne si un concept de food market unic pe piata locala, si o zona de muzeu, care va celebra istoria acestui imobil. Luminatorul istoric care va acoperi etajul ofera, prin deschidera lui ampla si inaltimea crescuta o diversitate de spatii neuzuale, de la birouri foarte luminoase, la zone culturale si de petrecere a timpului liber. Astfel, One Gallery va gazdui o sala multifunctionala pentru spectacole de teatru, evenimente culturale, concerte, conferinte. 
Totodata, Hagag Development Europe deruleaza lucrari de anvergura pentru restaurarea, consolidarea si refunctionalizarea Palatului Stirbei de pe Calea Victoriei, pastrandu-se linia proiectului initial, de la proportiile si regimul de inaltime, pana la refacerea fatadelor si a elementelor decorative exterioare si interioare. Proiectul prevede si reedificarea corpului semicircular care acomoda, in trecut, fosta remiza de trasuri. Dupa finalizarea lucrarilor de renovare, H Stirbei Palace isi propune sa devina o galerie comerciala de referinta pentru marcile de lux din regiunea Europei de Sud-Est.
CPI Property Group, unul din jucatorii cu prezenta regionala, cu un portofoliu de centre comerciale atat in Bucuresti, cat si in orase precum Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Pitesti si Baia Mare are in derulare un amplu proces de modernizare in cadrul portofoliului ce vizeaza reconstructia, renovarea, schimbarile de echipamente si instalatii, dar si o improspatare a mixului de chiriasi. Astfel, in cadrul Sun Plaza din Bucuresti, Rituals va deschide un nou magazin, iar la Vivo! Cluj-Napoca Burger King a inaugurat o noua unitate, in timp ce Primark va deschide anul viitor.
 
 
Grupul Iulius lucreaza la doua proiecte mixed-use de mari dimensiuni, in Cluj-Napoca si la Constanta. La Cluj-Napoca, noul proiect Rivus de reconversie a fostei platforme industriale Carbochim va schimba peisajul de pe malul Somesului. Componenta de retail va insuma 145.000 mp si 400 de magazine, pana la 50% din suprafata fiind deja contractata. Iulius va investi aici intr-o prima sala de spectacole integrata intr-un centru comercial, care se va alatura unor functiuni culturale, educationale si de divertisment. Proiectul va cuprinde o ancora de home and deco, un magazin Jumbo de 8.000 mp, o zona de divertisment de peste 4.000 mp, incluzand conceptul Hype Arena de 2.000 mp. La Constanta, prima etapa anuntata de investitor o reprezinta ecologizarea terenului de 38 de hectare, neutilizat in ultimii 10 ani, dar care anterior a gazduit depozite de produse petroliere. Iulius va dezvolta in orasul de la malul marii un proiect ce va integra gradini urbane, birouri, zona de shopping si divertisment, facilitati educationale si culturale, dar si o infrastructura integrata pentru sustinerea mobilitatii si conectivitatii.
In ceea ce priveste sectorul logistic, in primele trei trimestre au fost livrati 323.500 mp, 21% (68.200 mp) din acest stoc revenind Bucurestiului. Pentru ultimul trimestru, o suprafata adiacenta de 235.000 mp este estimata pentru finalizare, conform datelor iO Partners. 
Cele mai mari cinci tranzactii de inchiriere in primele noua luni totalizeaza 180.000 mp in zone precum Brasov, Bucuresti-Ilfov, Timis si Bihor.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
SIGM
rigips
CDS
ness project
SSAB
Acvatot 2019
theda mar
concelex
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Ubitech
leviatan
konsent
BogArt
DRS
quadratum
strabag nivel 1
ELECTROGRUP
viarom
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<