Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - COLLIERS lanseaza un nou serviciu de consultanta in dezvoltarea imobiliara
COLLIERS lanseaza un nou serviciu de consultanta in dezvoltarea imobiliara
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 20 Sep 2023 11:26
Divizia de Land Agency din cadrul Colliers isi completeaza activitatea cu o noua linie de business axata pe servicii integrate de consultanta in expansiune si dezvoltare imobiliara, consolidand pozitia companiei ca partener „one-stop shop” prin serviciile destinate atat chiriasilor, cat si proprietarilor de spatii imobiliare. Oferind o solutie completa si actionand ca un punct de contact comun pentru toate partile implicate in proces, echipa Colliers preia proiectul de la fazele initiale de stabilire a viziunii si a obiectivelor clientului, identificare a locatiei potrivite si negociere a conditiilor contractuale pentru achizitie, concesiune sau inchiriere si pana la gestionarea procesului complex de autorizare, bugetare si urmarire a planului de investitii.
„In ultimi ani, observam nevoia din ce in ce mai mare a clientilor pentru servicii de expansiune, pentru ca in companii nu sunt oameni specializati pe business development sau real estate development. In majoritatea cazurilor, este ineficient sa se formeze o echipa de angajati in cadrul firmei pentru un astfel de proiect, iar Colliers poate oferi solutii adaptate la dimensiunea si cerintele fiecarui proiect in parte, intr-un proces extrem de complex, adaptat pana la ultimul detaliu pentru a se potrivi nevoilor si planurilor strategice ale companiilor din Romania sau din Europa. Practic, completam expertiza ampla pe care Colliers o are in evaluarea imobiliara cu servicii integrate de evaluare, best use, project management, constructii, ESG, consultanta retail, dar si servicii de consultanta in zona de healthcare, industriala si de investment”, explica Silviu Carlan, Senior Associate in cadrul Colliers Romania.
In ultimii cinci ani, Colliers a intermediat tranzactionarea a aproximativ 3 milioane de metri patrati de proprietati comerciale si rezidentiale in valoare totala de peste 200 de milioane de euro. Anul trecut, piata terenurilor a fost foarte activa, pastrand tendintele din anul anterior, care a marcat cele mai bune niveluri din 2007 incoace, dar a scazut cu aproximativ 45% in ceea ce priveste volumul tranzactiilor incheiate, pana la aproximativ 450 de milioane de euro, potrivit raportului anual publicat de Colliers.
Multe contracte sunt in continuare in asteptare, finalizarea lor fiind influentata mai ales de anumite conditionari legate de procedurile de obtinere a documentatiilor de urbanism, care se acorda intr-un ritm foarte lent, in special la nivelul Bucurestiului. In unele cazuri, ele sunt conditionate de evolutia economica, anumiti cumparatori asteptand sa vada cum face fata piata rezidentiala la o economie mai slaba si la dobanzi mai mari.
Oferta ramane la un nivel bun, in cea mai mare parte a tarii, atat in ceea ce priveste platformele/terenurile industriale de mari dimensiuni, cat si terenurile de dimensiuni medii care pot acomoda diferite tipuri de proiecte imobiliare. Intre timp, unii investitori cauta sa achizitioneze terenuri strategice, care isi pastreaza valoarea pe termen lung, indiferent de ceea ce se intampla cu economia pe termen scurt si care actioneaza, de asemenea, ca o garantie eficienta de protectie impotriva inflatiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
noark
FRONTALE
quadratum
viarom
top 500
rigips
Acvatot 2019
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
top 500
concelex
top 500
leviatan
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu