Agenda Constructiilor
Duminica, 17 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Cordia continua lucrarile la Parcului20 si initiaza investitii de 120 milioane euro
Cordia continua lucrarile la Parcului20 si initiaza investitii de 120 milioane euro
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 23 Nov 2020 14:15
Cordia Romania, companie membra a grupului Futureal, a demarat lucrarile de constructie la a doua faza a proiectului rezidential Parcului20 din zona Expozitiei, in nordul Bucurestiului. Compania a realizat receptia cu autoritatile pentru prima faza a proiectului si a inceput vanzarile pentru faza a doua Parcului20 in septembrie 2020.
„Continuam planul nostru de dezvoltare a unor proiecte rezidentiale de calitate in Romania, una dintre pietele cheie ale grupului Futureal din Europa”, a declarat Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia Romania si Spania si membru al Consiliului de Administratie al Cordia. „Prima faza a Parcului20 este vanduta in prezent in proportie de peste 70%, am semnat peste 30 de rezervari pentru apartamente in faza a doua si am inceput lucrarile de constructie pentru a doua faza a proiectului, compusa din 220 de apartamente destinate segmentului rezidential mediu-superior. Perspectivele de piata sunt favorabile, in ciuda situatiei create de pandemia COVID-19, datorita cererii si facilitatilor implementate de catre autoritati. Una dintre cele mai importante astfel de facilitati pentru segmentul rezidential este modificarea legii prin care TVA-ul de 5% este aplicata pentru apartamentele cu un pret de maximum 140.000 Euro, promulgata recent de presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis si care va intra in vigoare in ianuarie 2021 Aceasta modificare a legii anterioare, care a impus un plafon de pret de 100.000 de euro, va permite mai multor persoane sa achizitioneze apartamente mai spatioase si de calitate superioara.”
Compania Concelex, care a construit prima faza a Parcului20, a fost desemnata antreprenor general pentru a doua faza a proiectului, in urma unei licitatii la care au participat alte patru companii de constructii.
Parcului20 este unul dintre primele proiecte inteligente din Romania, toate apartamentele din proiect fiind echipate standard cu sisteme smart home de ultima generatie. Gradina privata de peste 3.000 de metri patrati, statiile de incarcare pentru autoturismele electrice, spatiile de parcare pentru biciclete, gradina yoga si echipamentele pentru exercitii calistenice se numara printre principalii factori diferentiatori ai proiectului, care este gandit sa asigure o experienta de calitate a locuirii si eficienta energetica.
Investitia totala in proiectul rezidential Parcului20 de ridica la 40 de milioane de euro. In afara de aceasta investitie, Cordia Romania are un plan de investitii in valoare de 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte rezidentiale pe cinci loturi de teren achizitionate in zona central-nordica a Bucurestiului, care vor genera dezvoltarea pe termen mediu a 2.000 de apartamente. In plus, Cordia Romania are alocat un buget de 40 de milioane de euro pentru achizitia de terenuri in Bucuresti. Astfel, bugetul total Cordia Romania alocat pe termen mediu ajunge la nivelul de 200 de milioane de euro.
Investitiile pentru expansiunea pe piata imobiliara din Romania vor fi partial finantate utilizand un procent din fondurile obtinute din emisiunea de obligatiuni din cadrul Sistemului de Finantare a Obligatiunilor pentru Crestere al Bancii Nationale a Ungariei. Cordia a emis in noiembrie 2019 obligatiuni in valoare de 135 milioane de euro pe 7 ani si in septembrie 2020 obligatiuni de 105 milioane EUR pe 10 ani pentru a-si finanta expansiunea internationala.
Parte din strategia grupului Futureal de a-si creste investitiile in Europa, Cordia a achizitionat aproape 93% din actiunile Polnord, o companie de dezvoltare rezidentiala listata la Bursa din Varsovia, o participatie de 20% din Argo Properties NV, o companie olandeza activa in domeniul inchirierilor rezidentiale si al regenerarii urbane pe scara larga in Germania si compania Blackswan Property din Marea Britanie, un dezvoltator specializat in domeniul inchirierilor private (Private Rental Sector) din Birmingham. Aceste achizitii au crescut portofoliul Cordia de terenuri destinate dezvoltarii rezidentiale. Pe aceste terenuri pot fi dezvoltate peste 14.000 de apartamente.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLPLANCOVID-19elmas_1octAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
rigips
hilti
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere