ELECTROALFA: Crestere cu 15% a rezultatelor financiare, prevazuta pentru 2012 |
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Simona Ene 16 Aug 2012 08:15 |
Manuel Gosav (39 de ani)
Functia/ Firma: director general adjunct vanzari, Electroalfa;
Experienta profesionala: 15 ani in vanzari de solutii pentru domeniul energetic.
Compania Electroalfa - Botosani a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 37 milioane de euro, pentru anul in curs fiind prevazute incasari in crestere cu 15%. Activitatea este structurata in cadrul a sapte divizii (produc?ie de echipamente de joasa si medie tensiune, echipamente de electroalimentare, confectii metalice, lucrari de antrepriza, servicii de asistenta tehnica, mentenanta si post garantie, proiecte de energie verde), Divizia de Antrepriza avand un aport semnificativ in realizarea cifrei de afaceri aferente anului in curs, datorita obiectivelor contractate de companie. Avand in vedere marirea plafonului de investitii in domeniul productiei de energie din surse regenerabile, compania si-a propus ca Divizia de Energie Verde sa reprezinte un pilon strategic de extindere in viitor.
- Ce prevede strategia de afaceri a companiei pe termen mediu?
- Pentru anul 2012, pentru Divizia de Antrepriza ne-am propus o dublare a cifrei de afaceri fata de anul anterior, aceasta bazandu-se pe contractele importante - semnate in 2011 - din domeniul lucrarilor de infrastructura, investitiile fiind realizate de catre primarii sau consilii judetene cu fonduri structurale. In prezent, alaturi de investitiile pentru modernizarea liniei tehnologice la fabrica de confectii metalice, avem in desfasurare un proiect ce prevede constructia unui centru independent de cercetare-dezvoltare, in scopul cresterii performantelor tehnice si a calitatii produselor actuale, precum si a diversificarii portofoliului de produse si servicii. Totodata, anul acesta vom inaugura o centrala fotovoltaica- amplasata in zona padurii Rediu, din Botosani- functionand prin conversia energiei solare in electricitate. Proiectul va avea o putere nominala instalata de 3,47 MW, introducand anual in sistemul national 4.500 MW de energie, prin valorificarea resurselor regenerabile. Investitia a fost asigurata in proportie de 60% din fonduri proprii.
- Ce lucrari de antrepriza aveti in prezent in etapa de derulare?
- In calitate de antreprenor, avem in derulare lucrari importante in judetele Botosani, Brasov, Cluj, Dolj si Gorj. In stadiu avansat - cu termen de inaugurare stabilit pentru finele lunii noiembrie a.c. - se afla lucrarile la sursa CET Botosani, in cadrul careia efectuam probe pentru punerea in functiune. De asemenea, in ceea ce priveste proiectul de constructie a Centrului Integrat de Management al Deseurilor din localitatea Stauceni (ce va fi inaugurat in luna mai 2013), prima celula se afla in etapa de finalizare, iar in cea de-a doua etapa vor fi instalate echipamentele aferente statiei de tratare a reziduurilor supuse procesului de levigare. La obiectivul de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani, pe care il vom finaliza in luna octombrie 2013, am definitivat circa 33% din total (un corp de cladire din cele trei existente). Cel mai recent contract adjudecat prevede modernizarea retelelor de termoficare din municipiul Botosani, asigurandu-se proiectarea si executia lucrarilor specifice pentru jumatate din punctele termice propuse, intregul proiect urmand a fi predat in mai 2014.
- Descrieti dinamica pietei de profil.
- In profida faptului ca nu exista date oficiale incontenstabile, din mai multe surse, din punctul nostru de vedere piata de profil a inregistrat in 2011 o usoara crestere fata de anul anterior, fara sa ajunga la valoarea din 2008, cand a fost consemnat un punct maxim al acesteia. Cu toate acestea, pentru 2012, pe fondul instabilitatii mediului politic autohton, ce genereaza repercusiuni negative asupra contextului economic, consider ca va avea loc o diminuare a valorii pietei de profil, ce se va situa la cel mult -10%.
|