Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Imobiliare.ro: Preturile apartamentelor vor continua sa creasca, pe termen mediu
Imobiliare.ro: Preturile apartamentelor vor continua sa creasca, pe termen mediu
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 16 Aug 2022 10:15
Preturile solicitate pentru apartamentele noi din Bucuresti au continuat evolutia crescatoare si in al doilea trimestru al acestui an, fata de perioada similara a anului trecut, asa cum releva analiza comuna Premier Estate Management si Imobiliare.ro. Analiza ia in calcul preturile solicitate pentru apartamentele construite in perioada 2019-2022 in baza a 7.831 de anunturi de vanzare listate in Imobiliare.ro.
Media cresterilor pentru segmentele mass-market, mediu, mediu-ridicat, premium si lux se situeaza intre 10-22%.
 
Mass-market – crestere de 22%
Segmentul de locuinte accesibile (mass-market), cu preturi cuprinse intre 1.250 si 1.600 euro/mp util, a cunoscut cea mai mare crestere in trimestrul II al acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si anume 22%. Comparativ cu primul trimestru al acestui an, s-au observat mici corectii pe anumite zone, in medie observandu-se totusi o crestere de 5% a preturilor solicitate.
In sectorul 6 (cu precadere Militari, Drumul Taberei, Apusului) se poate observa o crestere semnificativa de la un an la altul, cuprinsa intre 13 si 35% a pretului solicitat.
Zonele analizate pe acest segment includ Apusului, Berceni, Crangasi, Drumul Taberei, Pacii, Pantelimon, Theodor Pallady si Titan.
 
Segmentul mediu – crestere de 10%
In ceea ce priveste segmentul de locuinte mediu, cu preturi solicitate cuprinse intre 1.650 si 2.150 euro/mp util, se observa o crestere de 10% in trimestrul II al anului curent fata de trimestrul II al anului trecut si o stagnare a pretului fata de inceputul acestui an.
Zonele analizate pe acest segment includ Iancului, Mihai Bravu, Eroii Revolutiei, Dristor si Bucurestii Noi.
 
Segmentul mediu-superior – crestere de 20%
,In perioada aprilie-iunie a acestui an, preturile solicitate pe segmentul mediu-superior/ medium-high (cuprinse intre 2.200 si 2.500 euro/mp util) au cunoscut o crestere comparativ cu 2021 de 20% si o stagnare in comparatie cu primele 3 luni ale acestui an.
Zonele analizate pe acest segment includ Timpuri Noi, Parcul Carol, Baneasa si Tineretului.
 
Segmentul premium – crestere de 10%
Segmentul premium, adica locuintele cu preturi pe mp util cuprinse intre 2.500 si 2.700 Euro, a cunoscut o scumpire de 10% in trimestrul al II-lea al acestui an fata de aceeasi perioada a anului 2021 si o stagnare pentru urmatoarele 3 luni.
Zonele analizate pe acest segment includ Aviatiei, Dacia, Dorobanti, Eminescu, Floreasca, Universitate si Victoriei.
 
Segmentul de lux – crestere de 20%
In ceea ce priveste segmentul de lux – proprietati cu preturi ce depasesc 2.900 euro/mp, se constata o apreciere d 20% fata de anul trecut si o stagnare in perioada aprilie- iunie fata de lunile anterioare.
Zonele analizate pe acest segment includ Aviatorilor, Herastrau, Kiseleff, Nordului si Romana.
”Contrar asteptarilor, preturile pentru apartamentele noi nu sunt in scadere, ci in stationare, comparand evolutia T2 2022 fata de T1 2022. Punem acest fapt atat pe seama costurilor de constructie a caror evolutie inca nu s-a stabilizat, cat si a cresterii nivelului de trai pentru mare parte a populatiei. In ceea ce priveste urmatorul trimestru ne asteptam la ajustari pentru proiectele localizate in zone mai putin accesibile”, explica Andreea Comsa, Andreea Comsa, Managing Director, Premier Estate Management.
„Piata rezidentiala este in cautarea unui echilibru si e nevoie de timp pentru ca piata sa accepte noua paradigma in care se afla – preturi mai mari, costul finantarii in crestere pe fondul unei inflatii ridicate. Chiar daca anumite corectii sunt inerente pe termen scurt, in special pe segmentul mass-market, Romania se afla in continuare printre tarile cu cele mai accesibile locuinte raportat la puterea de cumparare. Pe termen mediu si lung, exista un singur scenariu posibil – preturile apartamentelor din marile orase ale Romaniei pot doar sa creasca”, spune Daniel Crainic, Director de Marketing, Imobiliare.ro.
 
ALLBIMhiltiALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
CONCEPT STRUCTURE
viarom
FRONTALE
rigips
BALTIC
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1
theda mar
grundfos
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Acvatot 2019
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu