Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Mantor E2K, joint-venture menit sa revolutioneze piata constructiilor industriale
Mantor E2K, joint-venture menit sa revolutioneze piata constructiilor industriale
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 07 Dec 2023 16:15
Compania lider in constructii Mantor General Contractor si-a unit fortele cu Engineering 2K S.p.A, o companie renumita de constructii in sectorul industrial si logistic, pentru a crea Mantor E2K, un joint-venture menit sa revolutioneze piata constructiilor industriale si logistice din Romania.
Aceasta alianta strategica marcheaza o piatra de hotar semnificativa in amprenta ambelor companii si promite solutii inovatoare pentru industrie. Mantor E2K este nascut din sinergia expertizei Mantor in constructii de inalta calitate si a capacitatilor logistice si industriale de ultima ora ale Engineering 2K. Noua entitate este pregatita sa aduca solutii moderne si durabile proiectelor de constructii industriale si logistice, stabilind un reper pentru excelenta in domeniu.
"Mantor General Contractor a fost intotdeauna in fruntea furnizarii de servicii de constructii de calitate. Acest parteneriat cu Engineering 2K se aliniaza cu angajamentul nostru fata de inovare si ne va permite sa oferim solutii de neegalat in constructiile industriale si logistice”, a declarat Tomas Manjon (foto), membru in boardul Mantor E2K, reprezentand Mantor General Contactor.
 
"Abordarea de extindere a Engineering 2K S.p.A. trebuie sa fie intotdeauna locala. Pentru a fi competitivi, nu incepem niciodata de la zero, ci ne selectam partenerul potrivit de la care invatam, ii transferam din know-how-ul nostru si alaturi de care sa cooperam. Engineering 2K S.p.A. a inceput acum 4 ani parteneriatul strategic cu Mantor General Contractor S.R.L, care ne permite sa ne unim punctele forte si sa oferim o valoare exceptionala clientilor nostri din sectoarele industriale si logistice din Romania”, a adaugat Carlo Bellan, membru in board Mantor E2K, reprezentand Engineering 2K.
"In pofida perceptiei generale si a conceptiei gresite, Romania devine unul dintre cele mai interesante si strategice centre industriale si de productie din Europa, fiind capabila sa produca bunuri de inalta calitate, atat pentru pietele locale, cat si pentru cele externe, precum moda, auto, software si produse agricole. In ultimii 5 ani, tara a inregistrat un boom in ceea ce priveste salariile medii, ceea ce duce la cresterea consumului intern, a energiei si a capacitatii de productie. Impreuna cu binecunoscutele atuuri ale tarii pe termen lung: bilant energetic pozitiv, teren vast, sector IT bine dezvoltat, cu una dintre cele mai mari viteze de banda larga din Europa, Romania devine o optiune buna de investitii pentru straini, care sunt dispusi sa-si relocalizeze baza de productie. Datorita PNRR, planul strategic ce urmareste modernizarea si imbunatatirea economiei, facand-o mai durabila, inovatoare si mai competitiva, infrastructura romaneasca va fi conectata in curand din Portul Constanta direct la infrastructurile existente in Europa de Vest, astfel ca va fi finalizat unul dintre cele mai importante coridoare europene. Luand in considerare toate facilitatile pe care Romania le ofera, industriilor li se garanteaza o rentabilitate ridicata si rapida a investitiilor”, a explicat dl. Bellan.
Mantor E2K a livrat in 2022 una dintre cele mai mari fabrici de piele din Europa pentru o companie italiana lider in industria de fashion, cu o suprafata de peste 12.000 mp. Proiectul construit la Sibiu si semnat de arhitectul Guido Canali imbina un inalt nivel de design (structura din lemn stratificat, grinzi circulare, acoperis de tip lucarna), utilizarea extensiva a vegetatiei si a luminii naturale pentru a oferi cele mai inalte standarde de mediu de lucru pentru cei peste 500 de angajati.
 
 
In 2023, compania a lucrat la extinderea unei fabrici de otel existente si complet operationale detinuta de multinationala spaniola BAMESA, in Topoloveni (Arges). Proiectarea si constructia sunt gestionate integral de companie si are o suprafata de peste 4000 mp. Avand in vedere tipul de operatiune desfasurata in fabrica, proiectul a inclus, printre altele, asigurarea imbunatatirii solului. Mantor E2K a proiectat deasupra acestuia o pardoseala speciala pentru a rezista la sarcini extrem de mari si a utiliza un sistem de constructie metalic pentru structura, o modalitate de a reduce impactul cladirii asupra mediului.
Mantor E2K devine parte a Grupului European E2K prezent in Italia, Franta, Germania, iar acum si in Romania. Grupul este format din companii nationale independente, pentru a oferi cel mai bun suport posibil in conformitate cu reglementarile locale si caracteristicile tehnice, garantand o relatie stransa cu clientii sai (piata romaneasca pentru Mantor E2k). Acest proiect de grup implica peste 200 de persoane. O echipa internationala de inalta calificare se asigura, zi de zi, ca fiecare proiect este realizat in conformitate cu standarde profesionale exceptionale.
Romania urmeaza celelalte tari in ceea ce priveste sustenabilitatea. Mantor E2K se angajeaza in constructia sustenabila. Obiectivul strategiei grupului este de a investiga principalele variabile asupra carora se poate actiona in faza de proiectare a unei cladiri inteligente pentru a imbunatati sustenabilitatea depozitului si a logisticii.
Compania are un departament dedicat pentru a-si ajuta clientii sa obtina etichete si certificari de mediu precum BREEAM si LEED.
Mantor E2K ofera o gama cuprinzatoare de servicii, acoperind intregul spectru al constructiilor industriale si logistice. De la concept si design pana la executie, noua entitate isi propune sa fie o solutie unica pentru clienti.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
quadratum
FRONTALE
viarom
CDS
Ubitech
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
concelex
theda mar
top 500
noark
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
CONCEPT STRUCTURE
top 500
top 500

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu