Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - NEPI reziliaza contractul de vanzare a portofoliului de birouri din Romania
NEPI reziliaza contractul de vanzare a portofoliului de birouri din Romania
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 01 Apr 2020 18:51
Tranzactia prin care AFI Europe trebuia sa preia portofoliul de cladiri de birouri din Romania al NEPI Rockastle, care trebuia finalizata la 31 martie 2020, nu a mai fost incheiata in contextul in care cumparatorul nu si-ar fi indeplinit conditiile contractuale, arata un comunicat NEPI Rockcastle.
"Tranzactia nu a fost incheiata, deoarece obligatiile cumparatorului legate de procedurile de finalizare nu au fost indeplinite, ceea ce a dus la o incalcare a acordului initial, care a permis vanzatorului sa rezilieze contractul si sa revendice garantia contractuala", se precizeaza intr-o notificare NEPI Rockcastle.
Garantia contractuala la care face referire documentul are o valoare de 15 milioane de euro.
De cealalta parte, potrivit unui raport publicat pe bursa de la Tel Aviv de AFI Europe, dezvoltatorul israelian a solicitat o amanare a tranzactiei catre NEPI, in contextul starii de urgenta decretate in Romania si al numarului mare de restrictii impuse in contextul pandemiei de coronavirus. Reprezentantii AFI au precizat ca vor, in continuare, sa achizitioneze portofoliul de proprietati in cauza, dar dupa trecerea starii de urgenta si ridicarea restrictiilor.
Totusi, conducerea NEPI Rockcastle nu considera ca starea de urgenta reprezinta un motiv pentru amanarea tranzactiei, intrucat autoritatile implicate au continuat sa functioneze si sa lucreze.
"Restrictiile actuale cauzate de situatia generata de Covid-19 nu au impiedicat finalizarea tranzactiei, intrucat autoritatile implicate in proceduri (Registrul Comertului) au fost deschise publicului si mecanismele contractuale permit finalizarea tranzactiei prin mijloace electronice. Mai mult, legislatia intrata in vigoare recent solicita in mod specific ca autoritatile si profesionistii, incluzand firmele de avocatura si notarii, sa isi continue lucrul si furnizarea de servicii, permitand, astfel, inchiderea acestei tranzactii, folosind, daca este necesar, procura", mai precizeaza comunicatul NEPI Rockcastle.
Tranzactia prin care AFI Europe trebuia sa cumpere portofoliul de birouri detinut de NEPI din Romania era evaluata la 300 de milioane de euro si includea cladiri cu o suprafata inchiriabila cumulata de 118.500 mp, respectiv proiectele Floreasca Business Park (36.470 mp), The Lakeview (25.907 mp), Aviatorilor 8 (8.203 mp) - din Bucuresti, dar si Timisoara City Business Center (47.936 mp).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMACADCOVID-19TeraSteelC4E FORUM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere