Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ONE United achizitioneaza fosta fabrica Ford si va investi in restaurarea cladirii
ONE United achizitioneaza fosta fabrica Ford si va investi in restaurarea cladirii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 24 Mar 2022 12:18
One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte din Romania, anunta achizitia unui imobil istoric situat in centrul Bucurestiului, fosta fabrica Ford, de la Auchan Romania. Dezvoltatorul estimeaza investitii semnificative in urmatorii doi ani pentru restaurarea cladirii, in scopul protejarii si regenerarii patrimoniului cultural al capitalei Romaniei.
„Suntem incantati de achizitia fostei fabrici Ford pentru ca este un loc unic in regiunea Europei Centrale si de Est. Suntem hotarati sa o refacem astfel incat sa poata fi din nou o destinatie infloritoare, plina de viata si un reper de neratat pe agenda oricarui vizitator al Bucurestiul. La One United Properties, scopul nostru a fost intotdeauna sa dezvoltam zone urbane viabile, sanatoase, care sa ofere armonie, rezilienta economica, sustenabilitate ecologica si sociala. Impreuna cu angajamentul nostru de a investi in restaurarea acestui imobil istoric, achizitia de astazi intareste si mai mult dedicarea noastra pentru regenerarea urbana si restaurarea gloriei de odinioara a cladirilor abandonate. Ramanem angajati sa readucem in circuitul reperelor din Bucuresti astfel de locuri, pastrand in acelasi timp mostenirea si frumusetea acestora”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.
Cladirea, situata in cadrul dezvoltarii One Floreasca City a One United Properties, a fost prima fabrica Ford cu o linie de asamblare operationala din Europa de Est. Terenul pe care a fost construita fabrica a fost cumparat la inceputul anilor 1930 chiar de catre Henry Ford. Fabrica s-a deschis in 1936, avand 100 de angajati. Aproximativ 2.500 de vehicule au fost asamblate in fabrica an de an, pana in 1948, cand fabrica a fost inchisa dupa ce Romania a intrat sub influenta sovietica. Principalul automobil construit in fabrica din Bucuresti a fost Ford V8 Fordor Sedan.
One United Properties intentioneaza sa restaureze integral fabrica si sa o transforme intr-un spatiu retail, parte integranta a dezvoltarii multifunctionale One Floreasca City. Spatiul va gazdui un supermarket Auchan concept store de peste 2000 m2, magazine high-end si restaurante cu terase ample, distribuite in spatiul de 6 metri inaltime de la parter si primul etaj. One Floreasca City este prima dezvoltare imobiliara sustenabila cu functie mixta din Romania, ce include o componenta rezidentiala - One Mircea Eliade, o cladire de birouri - One Tower si o zona comerciala comuna.
Valoarea bruta de dezvoltare (VB) a proiectului la finalizare este estimata la 82 de milioane de euro. Auchan Romania a primit deja autorizatia de construire, prin urmare constructia va incepe imediat, cu data de livrare estimata la jumatatea anului 2024. La finalizarea constructiei, imobilul restaurat va avea o suprafata bruta inchiriabila de aproximativ 13.000 mp si 400 de locuri de parcare construite pe doua etaje subterane.
In septembrie 2021, One United Properties si-a anuntat primul proiect de regenerare urbana in urma achizitiei cladirii istorice din apropierea Ateneului Roman, One Athénée. One United Properties cauta in mod activ sa identifice cladiri istorice pentru restaurare. Protectia si regenerarea reperelor istorice abandonate fac parte dintr-o strategie de sustenabilitate mai ampla pe care One United Properties a inceput sa o implementeze in 2021, ca urmare a deciziei de a se alatura Pactului Global al ONU, cea mai mare initiativa de sustenabilitate din lume. In urma aderarii la Pactul Global al ONU, compania s-a angajat sa raporteze anual progresul in domeniul sustenabilitatii. Primul raport de acest fel, Raportul de sustenabilitate pe 2020, este disponibil aici.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
rigips
BMI_Icopal
strabag nivel 1
Ubitech
hidroplasto
MAKITA
CELCO 2020
leviatan
FRONTALE
viarom
hilti
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere