Agenda Constructiilor
Luni, 20 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - RCBB Gruppe: Portofoliu de contracte de 30 milioane euro, la final de 2024
RCBB Gruppe: Portofoliu de contracte de 30 milioane euro, la final de 2024
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 19 Dec 2024 06:25
Grupul de constructii RCBB a inregistrat o crestere importanta in 2024, demarand 12 santiere noi in Germania si 14 in Romania. Extinderea pe piata romaneasca a fost marcata de diversificarea activitatilor si livrarea unor proiecte majore. In paralel, in Germania RCBB Gruppe a finalizat o serie de lucrari importante, precum US Klinikum NATO Weilerbach, cel mai mare spital militar american construit in afara SUA, ce urmeaza sa fie livrat pana la sfarsitul anului. De asemenea, compania a construit cu succes primul proiect unde a actionat ca antreprenor general, lucrand direct cu investitorul. Din punct de vedere financiar, cifra de afaceri a RCBB a depasit 27 milioane de euro in primele trei trimestre ale acestui an, evolutie ce reflecta dezvoltarea organica din 2024 a companiei. In 2025, focusul RCBB va fi pe stabilitate si pe cresterea productivitatii si a calitatii serviciilor. Portofoliul total al proiectelor active depaseste 30 de milioane de euro, urmand a sustine dezvoltarea continua a grupului.
RCBB Gruppe, fondat de Dipl. Ing. Radu Balan (foto jos) si Dipl. Ing. Codrin Botezat (foto sus), s-a impus ca un jucator important pe piata constructiilor din Romania si Germania, cu o specializare puternica in domeniul medical. Compania a demonstrat capacitatea de a realiza proiecte complexe si de a se adapta la cerintele unei piete dinamice. Cei doi fondatori ofera, in continuare, detalii despre perspectivele si directiile de dezvoltare ale RCBB.
 
- Care sunt cele mai importante realizari ale RCBB Gruppe, in 2024?
- In anul in curs, RCBB Gruppe a finalizat cu succes mai multe proiecte importante, consolidandu-si reputatia. In plus, ne-am extins portofoliul cu santiere noi. Am finalizat anul acesta 13 santiere in Germania, dintre care 8 au vizat constructia de ansambluri rezidentiale. Printre realizarile notabile enumeram:
• Spitalul Neubau US-Klinikum Weilerbach - proiectul a vizat constructia celui mai mare spital militar american din afara SUA, realizat in colaborare cu Ed. Züblin AG la baza aeriana Ramstein;
• Sediul Hoffmann Trapez (HTM), München - in parteneriat cu ZECH Bau, pentru viitorul sediu al producatorului de echipamente industriale Hoffman Group;
• Proiectul rezidential Alte Heimat, München - in colaborare cu Max Bögl, constand in constructia a sapte blocuri de locuinte intr-un cartier istoric al orasului;
• Complexul office Thon Plaza, Nürnberg - desfasurat in parteneriat cu Tauber Bau;
• Proiectul rezidential Johanniskarre, Chemnitz - realizat impreuna cu Markgraf.
In Romania, RCBB a livrat 8 proiecte, inclusiv doua etape ale ansamblului FREYA Home din Iasi, beneficiarul fiind Extensive Network.
Un element cheie al succesului RCBB Gruppe in Romania il constituie colaborarile mixte dezvoltate cu parteneri puternici. Increderea reciproca, corectitudinea si colaborarea stransa s-au dovedit a fi fundamentele unor parteneriate mixte bine structurate, care contribuie semnificativ la obtinerea unor rezultate calitative. 
De asemenea, in 2024, am gestionat integral primul nostru proiect din Germania in rol de constructor cu drepturi depline, un proiect rezidential in zona Schliersee, la est de München, in parteneriat direct cu investitorul.
 
Complexul office Thon Plaza, Nürnberg
 
- Ce asteptari aveti de la anul 2025, avand in vedere planurile de modificari fiscale vehiculate?
- Ajustarile fiscale ample anuntate pentru 2025-2026, inclusiv eliminarea facilitatilor pentru muncitorii din constructii, reprezinta provocari semnificative si risca sa creeze noi dificultati in sector. Aceste schimbari, combinate cu deficitul de forta de munca calificata, complica piata constructiilor si pot crea presiuni asupra profitabilitatii.
Anticipam ca aceste schimbari vor necesita ajustari strategice pentru a mentine competitivitatea si profitabilitatea. Suntem constienti ca ele pot reduce marjele de profit, motiv pentru care exploram oportunitati de diversificare. Pentru a ramane competitivi, este necesar sa ne adaptam rapid prin optimizarea costurilor, eficientizarea proceselor si investitii in tehnologii care reduc cheltuielile operationale. Planificarea financiara riguroasa si evaluarea cash-flow-ului in vederea unei lichiditati continue, precum si diversificarea portofoliului raman esentiale pentru a contracara impactul acestor schimbari.
 
Proiect rezidential Hausham, Schliersee
 
- Ce alte provocari intampinati in desfasurarea activitatii?
- Cea mai mare provocare ramane deficitul de forta de munca calificata, urmat de incertitudinile legislative si presiunile privind respectarea termenelor stricte. In plus, reglementarile complexe din sector impun o atentie sporita la fiecare etapa a proiectului.
Abordam aceste provocari printr-o planificare detaliata si prin alocarea resurselor necesare pentru a asigura calitatea superioara a proiectelor noastre. Prioritatea noastra ca business si asumata in fata partenerilor nostri este mentinerea unui standard ridicat in acest sens. Investim in formarea continua a echipei si in solutii tehnologice care eficientizeaza managementul santierelor, pastrand standardele ridicate asumate.
In plus, acordam o atentie sporita atragerii de forta de munca calificata, atat in ceea ce priveste echipele din santiere, cat si personalul specializat din birouri. Ne-am extins in anul in curs echipa de recrutare, dar si bugetele alocate in aceasta directie. Observam ca provocarea de a aduce personal calificat este din ce in ce mai mare si trebuie sa venim permanent cu solutii creative ca sa ne asiguram ca avem echipele necesare pentru a livra la timp lucrarile asumate. 
Al doilea pas este retentia oamenilor in echipa, iar pentru asta ne-am concentrat pe dezvoltarea unei culturi organizationale solide. Vrem sa cream unui mediu in care angajatii se simt sustinuti si apreciati ca fiind o parte indispensabila din succesul companiei. Valorile noastre - precum increderea, respectul si colaborarea - sunt integrate in toate aspectele activitatii noastre, de la comunicarea deschisa pana la recunoasterea performantelor.
 
Hoffmann Trapez (HTM), München
 
- Ce v-ati propus, la nivel de business, in acest context?
- In 2025 vom prioritiza consolidarea activitatilor de business din Romania si din Germania si cresterea productivitatii si a calitatii serviciilor. Ne concentram pe proiectele aflate in derulare, pe dezvoltarea relatiilor cu partenerii strategici si pe extinderea portofoliului in noi segmente de piata. Avand in vedere contextul actual, adoptam o abordare prudenta in formularea previziunilor financiare pentru viitor.
Punem accent pe diversificarea serviciilor si extinderea portofoliului de lucrari. Cresterea cererii in sectorul privat si investitiile publice majore vor contribui semnificativ la dezvoltarea industriei constructiilor pe termen lung. 
Observam o crestere a sectorului constructiilor in 2024. Datele din piata indica drept motoare de crestere: o cerere privata puternica pentru anumite segmente imobiliare si cresterea nivelului investitiilor publice, de la proiecte de infrastructura pana la spitale, finantate prin fonduri nationale si europene.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada si la ce valoare se ridica portofoliul total de proiecte ale companiei?
- RCBB Gruppe deruleaza in prezent proiecte majore atat in Germania, cat si in Romania. In Germania, lucram, in paralel, la doua proiecte in parteneriat cu Hochtief AG, localizate in zona centrala a Münchenului. Este vorba despre M64, viitorul sediu al DGB - Federatia Sindicatelor din Germania si IG Metall, cel mai mare sindicat industrial din Europa, si Amano Hotel.
In Romania, am lansat de curand lucrarile la Faza III a Silk District din Iasi, beneficiar fiind Prime Kapital. Tot in Iasi, realizam proiectul imobiliar Braus Residence, pentru Braus Imobiliare, si suntem implicati in realizarea Freya Home (beneficiar Extensive Network), care va avea asociat Centrul de Inovare Cuantica Freeya Mind Campus. Initiativa, sustinuta de Extensive Network SRL in parteneriat cu IBM Quantum Network, ar urma sa duca la crearea in Iasi a unui nucleu de tineri cercetatori specializati in tehnologii cuantice.
Portofoliul total al proiectelor active depaseste 30 de milioane de euro, consolidand increderea partenerilor in capacitatea noastra de livrare. Vorbim aici de proiecte incepute anul acesta sau de abia contractate, cu date de livrare pe parcursul anului 2025.
 
Spitalul Neubau US-Klinikum Weilerbach
 
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei?
- Strategia noastra pentru 2025 vizeaza extinderea serviciilor prin solutii de management integrat, asigurand un parteneriat complet cu clientii. Am realizat anul acesta cu succes primii pasi in aceasta directie. De asemenea, ne concentram pe patru directii cheie:
• investitii in educatie si formare, precum si in dezvoltare personala a echipei. Consideram ca o echipa bine pregatita formeaza o companie capabila sa faca fata provocarilor si incertitudinilor, asa cum o comunitate devine mai rezilienta pe masura ce membrii sai sunt mai educati;
• investitii in echipamente de ultima generatie, prin care sa ne extindem oferta de servicii;
• implementarea de solutii de management care sa faciliteze work-flow-ul si sa diminueze cheltuielile;
• formarea unei noi generatii de specialisti prin parteneriate cu institutii de invatamant.
Extinderea in alte sectoare, precum proiectele de infrastructura sau constructiile verzi, ramane o oportunitate pe care o analizam cu atentie.
 
- Ce proiecte aveti in plan in directia digitalizarii/ automatizarii activitatii?
- Lucram in momentul de fata la eficientizarea sistemului nostru logistic, de cazari si transport prin implementarea de solutii digitale care sa diminueze timpul alocat proceselor precum si erorile costisitoare.
In perioada urmatoare, planuim sa implementam platforme integrate pentru managementul santierelor, care sa faciliteze comunicarea intre echipe si monitorizarea in timp real a progresului. Automatizarea proceselor de ofertare si achizitii reprezinta o alta directie strategica unde analizam optiunile de eficientizare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesSISECAMhiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
strabag nivel 1
konsent
BogArt
quadratum
GEWISS
Arduro
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
noark
concelex
EURO BUILD
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
ELECTROGRUP
DRS
Ubitech
SSAB
Acvatot 2019
theda mar
rigips
AED
leviatan
EDIT-Structural
MCA

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<